Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου‏ στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο και από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.
 
Μετά τις εκδηλώσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
 
«Καταρχήν, έγινε μία εκπληκτική παρέλαση, όπου τα παιδιά της ομογένειας δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς δείχνουν ότι κρατούν άσβεστη την πατρίδα, τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις, τα εθνικά θέματα. Το ελληνικό έθνος δεν είναι μόνο όσοι μένουν στην Ελλάδα, αλλά είναι όλος αυτός ο υπέροχος κόσμος που έχει τη δική του δυνατότητα για πίεση σε μεγάλα κέντρα αποφάσεων όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το κάνουν και δίνουν ξεκάθαρα μηνύματα, όχι μόνο στην αμερικανική κοινωνία και στην αμερικανική πολιτική, αλλά και στην Ελλάδα.
 
Όταν λένε “Ζήτω η Ελλάδα” και “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” μας δίνουν μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Να αγωνιζόμαστε για αυτό που βλέπουν όλοι ότι είναι δίκαιο. Είναι καταπληκτικό το πως μας μιλούν οι πολίτες, οι Ελληνοαμερικανοί, αλλά και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Ήσασταν μπροστά νομίζω στη συζήτηση που είχα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης που μου είπε “αντισταθείτε στη λιτότητα, στην πολιτική που σας επιβάλλουν”.
 
Εγώ οφείλω να σας πω ότι εδώ γέμισα μπαταρίες και παράλληλα οι επαφές τις οποίες είχα με επισήμους, όχι μόνο με στελέχη της ομογένειας, αλλά και με Αμερικανούς επισήμους, δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως έδειξε και του μήνυμα του Προέδρου Ομπάμα, στηρίζουν την Ελλάδα, όπως τη στήριξαν και σε άλλες δύσκολες στιγμές με το Σχέδιο Μάρσαλ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τι παίρνετε φεύγοντας από τη Νέα Υόρκη;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Παίρνω ότι μαζί μας είναι ένα άλλο ολόκληρο ελληνικό έθνος, που δεν μένει στην Ελλάδα, που είναι εδώ, αλλά η καρδιά του χτυπάει ελληνικά, που συνεχίζει να μάχεται για αρχές και αξίες και για τα εθνικά μας θέματα και για την Κύπρο. «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο» και «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ακούστηκε να φωνάζουν τα παιδιά της τρίτης και της τέταρτης γενιάς, και παράλληλα μηνύματα κόντρα σε αυτή την πολιτική που έχει φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επικαλεστήκατε πολλές φορές στην ομιλία σας τις παρεμβάσεις του Αμερικανού Προέδρου τους τελευταίους μήνες υπέρ της Ελλάδος.
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο ότι οι παρεμβάσεις αυτές είτε δημόσιες, είτε με επαφές που έγιναν με Ευρωπαίους ηγέτες και ιδιαίτερα με την κα Μέρκελ, έδειξαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η σημερινή διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ο Αμερικανός Πρόεδρος, στηρίζουν τη χώρα μας και στηρίζουν τον ελληνικό λαό.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σε περίπου ενάμιση μήνα θα βρεθείτε στην Ουάσινγκτον καλεσμένος από τον Αμερικανό ομόλογό σας. Τι προσδοκάτε από την αμερικανική πλευρά;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδος και το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έχουν μία άριστη συνεργασία και σχέση. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει ώστε να καλύψουμε κάποιες ανάγκες που έχουμε αυτή τη στιγμή, σε ανταλλακτικά, σε πυρομαχικά, αλλά και με τη δωρεάν βοήθεια την οποία μας δίνουν οι Αμερικανοί μπορούμε να βελτιώσουμε τα υφιστάμενα μέσα τα οποία έχουμε.
 
Νομίζω ότι πλέον ο ρόλος της Ελλάδος στο νότιο μέρος του ΝΑΤΟ, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και μετά την ενδυνάμωση των φονταμενταλιστών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική είναι πάρα πολύ σημαντικός. Έχει ιδιαίτερη σημασία η Ελλάδα να ενισχυθεί, να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
 













Σας ευχαριστώ πολύ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά