Τελετή Παράδοσης Παραλαβής Αρχηγού ΓΕΣ - ΓΕΑ

 
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρέστη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγού Χρίστου Μανωλά στον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
 
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη επίσης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά στον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ικάρων.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΣ:
 
«Εκ μέρους της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον απερχόμενο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Χρίστο Μανωλά για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Ελληνικό Στρατό, στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συνεργασία που είχαμε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, αλλά και για όλη του την πορεία στο Στράτευμα η οποία αποτελεί παράδειγμα και θα αποτελέσει παράδειγμα στο μέλλον.
 
Ενός αξιωματικού, που ξεκίνησε από τη Σχολή Ευελπίδων, υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις, επιτυχώς σε όλες τις θέσεις τις οποίες ανέλαβε, με σεβασμό προς τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας, με σεβασμό προς το Έθνος, τους κατά καιρούς ανωτέρους του, αλλά και απέναντι σε εκείνους που είχαν την τύχη να είναι υπό τας διαταγάς του.
 
Θέλω ακόμα, να τον ευχαριστήσω για το ήθος το οποίο επέδειξε σε όλη αυτή την πορεία, το οποίο θα αποτελέσει παράδειγμα στο μέλλον.
 
Η πιο δύσκολη στιγμή για έναν Υπουργό είναι η ώρα των κρίσεων. Οι κρίσεις δεν σημαίνουν ότι αποχωρεί κάποιος ο οποίος δεν είναι κατάλληλος, αλλά ότι κλείνει ένας κύκλος.
 
Κύριε Αρχηγέ,
 
θέλω πράγματι μιλώντας από την καρδιά μου να σας πω ότι είμαι υπερήφανος που υπηρετήσαμε μαζί αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα είναι περήφανη για εσάς. Απέρχεστε με το κεφάλι ψηλά και θα αποτελέσετε παράδειγμα για όλους.
 
Θέλω να σας επιδώσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτό το σήμα και να σας ευχηθώ καλή δύναμη, καλή πορεία, τώρα πλέον στην οικογένειά σας.
 
Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα».
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΑ:
 «Κύριε Αρχηγέ,
εκ μέρους του Πρωθυπουργού, του ΚΥΣΕΑ και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέλω σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για όλο αυτό το διάστημα που διατελέσατε Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, για το διάστημα των λίγων ημερών που συνεργαστήκαμε στενά, αλλά και για όλη σας την πορεία στην Πολεμική Αεροπορία, που αποτελεί παράδειγμα αξιωματικού, παράδειγμα ηθικής, παράδειγμα οικογενειάρχη, παράδειγμα πιλότου.

Υπηρετήσατε πάντα με γνώμονα το δίκαιο, το συμφέρον του Σώματος, το καλό του Έθνους, της Πατρίδας, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Υπηρετήσατε πάντα σεβόμενος την πειθαρχία προς τους ανωτέρους σας, αλλά και επιβάλλοντας την πειθαρχία και την αγάπη προς τους κατωτέρους σας.

Ελπίζω και εύχομαι όπως ο Ταξιάρχης ήταν μαζί σας σε όλη αυτή τη διάρκεια της θητείας σας να είναι και στην πολιτική σας ζωή.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι φεύγοντας στην αποστρατεία παραμένετε στην εφεδρεία, όπως και όλοι, και θα αποτελείτε πολύτιμους συμβούλους και για εμάς, αλλά και για τις επόμενες Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Θα ήθελα να ανακοινώσω τη βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θεσμοθετήσουμε πλέον συγκεκριμένη θητεία για τους Αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και τους Αρχηγούς των Τριών Επιτελείων. Θα το δούμε με 2+1 χρόνια ή 2+2 χρόνια, προκειμένου να υπάρχει από εδώ και πέρα μια πιο εύρυθμη λειτουργία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Εύχομαι οι επόμενοι Αρχηγοί να ακολουθήσουν το δικό σας παράδειγμα, την αξιοσύνη σας και την προσφορά σας στην Πατρίδα».
 
 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά