Ενημέρωση των ε.ε και ε.α στελεχών του ΓΕΣ για το σύνολο των αναδροµικών, τις κρατήσεις, τον Φόρο και την µηνιαία δόση


Σας γνωρίζουμε κατόπιν ενημέρωσης μας, ότι στην Ηλεκτρονική Πύλη Διαδικτυακών Υπηρεσιών του ΓΕΣ, η Οικονομική Υπηρεσία θα αναρτήσει για τα στελέχη, το φύλλο μισθοδοσίας με τις αναδρομικές αποδοχές. Σε αυτό το φύλλο μισθοδοσίας θα εµφανίζεται το συνολικό ποσό των αναδροµικών, οι κρατήσεις, ο Φόρος Εισοδήµατος και το ύψος της καταβαλλόµενης µηνιαίας δόσης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύµφωνα µε τις φορολογικές διατάξεις οι αναδροµικές αποδοχές θα υπόκεινται σε παρακράτηση Φόρου Εισοδήµατος ποσοστού 20%. Ενημερωτικά οι αποδοχές με την μηνιαία μισθοδοσία ανάλογα με την κλίμακα εισοδήματος υπόκεινται σε φορολόγηση με 22%, 32% και 42%
Η καταβολή των αναδροµικών αποδοχών, εφάπαξ ή σε δόσεις, θα διενεργηθεί µε ξεχωριστή (επιπρόσθετη) κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασµό των δικαιούχων την ηµεροµηνία κατάθεσης της τρέχουσας µισθοδοσίας.
Η πρόσβαση στο Αναλυτικό Φύλλο Μισθοδοσίας των αναδροµικών αποδοχών θα διενεργείται µε τους κωδικούς των στελεχών που χρησιµοποιούνται ήδη στην Ηλεκτρονική Πύλη Διαδικτυακών Υπηρεσιών της lστοσελίδας του ΓΕΣ, όπως δηλάδη γίνεται για πρόσβαση στις πρωτοποριακες εφαρμογές που σχεδιαστήκαν και είναι άμεσα προσβάσιμες για το προσωπικο του ΓΕΣ ητοι: φύλλα µισθοδοσίας, δήλωσεις φρουρών προτίµησης, ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών, προτάσεις ιδεών, ετήσιες δηλώσεις φόρου εισοδήματος κλπ. Πατήστε ΕΔΩ και εισάγετε τους προσωπικούς σας κωδικούς.
Εν αποστρατεία στελέχη:
Ειδικά για τα στελέχη που έχουν αποστρατευθεί πριν την 1-7-2013 και δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Αναλυτικού Φύλλου Μισθοδοσίας, η ενημέρωση θα γίνεται από τα κατά τόπους Κεντρικά Ταμεία Στρατού (ΚΤΣ-ΚΤΕΘ).

http://www.espeth.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά