"Τιμωρείται" η μητρότητα στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων ;;;‏

Ήταν 26 Αυγούστου 2014 όταν η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το μέλος της ΕΠ.ΟΠ. (ΠΒ) Ν.Α. του Β. Η συνάδελφος είναι άγαμη μητέρα και «πληρώνοντας» μια άδικη διάκριση που υπήρχε μεταξύ γυναικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μονιμοποιημένων ή μη, καλούνταν να επιστρέψει στη Μονάδα που υπηρετούσε στον Έβρο μετά τη λήξη των νόμιμων αδειών της (Κύησης-Ανατροφής Τέκνου) και όχι στον τόπο προτίμησης της όπως ισχύει με το μονιμοποιημένο θήλυ προσωπικό.
Η δημοσιοποίηση αφενός του προβλήματος και της αδικίας και οι ενέργειες που προέβη αρμοδίως η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. ευαισθητοποίησαν την απερχόμενη ΑΝΥΕΘΑ κα Φώφη Γεννηματά και μέσα σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 19/9/2014 κατέθεσε προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», που αφορά ακριβώς στις γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίες δεν έχουν μονιμοποιηθεί και επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού.
Μέχρι και σήμερα το θέμα με τη μετάθεση της άγαμης μητέρας ΕΠ.ΟΠ. παρέμενε σε εκκρεμότητα. Σήμερα όμως, συμπτωματικά μόλις δυο μέρες μετά την ανάληψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε πως με σήμα που εκδόθηκε χθες (28/1) καλείται να επιστρέψει στη Μονάδα της στον Έβρο. Με απλά λόγια μια μητέρα τέκνου γεννημένου χωρίς γάμο των γονέων του που ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου της και ως εκ τούτου νοείται γονέας μονογονεϊκής οικογένειας, πρέπει να «αφήσει» το παιδί της στους γονείς της στη Θεσσαλονίκη (τόπος διαμονής) και να παρουσιαστεί άμεσα σε Μονάδα που απέχει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.
Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση του μέλους της, θα ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη της και θα αγωνιστεί μαζί με την Α.Ν. για την επίλυση του προβλήματος της.

http://espekm.gr/home/?p=3733
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά