Διαταγή Κωσταράκου για την εκλογική άδεια των Στρατιωτικών

Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, περί διευκολύνσεων του προσωπικού για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, καθορίζονται τα ακόλουθα:
α. Για τη μετάβαση του προσωπικού στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του στον τόπο που εδρεύει η Μονάδα- Υπηρεσία όπου υπηρετεί, θα χορηγηθεί ειδική άδεια απουσίας, ως εξής:
(1) Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, για το οποίο δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
(α) Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 – 200 χιλιομέτρων, θα λάβουν ειδική άδεια απουσίας διάρκειας μίας (1) εργάσιμης ημέρας.
(β) Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201 – 400 χιλιομέτρων, θα λάβουν ειδική άδεια απουσίας διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών.
(γ) Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω θα λάβουν ειδική άδεια απούσας διάρκειας τριών (3) εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
(δ) Όσοι μετακινηθούν σε νησιά ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
(2) Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, για το οποίο εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
(α) Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200 – 400 χιλιομέτρων, θα λάβουν ειδική άδεια απουσίας διάρκειας μίας (1) εργάσιμης ημέρας.
(β) Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω θα λάβουν ειδική άδεια απουσίας διάρκειας δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
(γ) Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
β. Στο προσωπικά που υπηρετεί σε Μονάδες – Υπηρεσίες του εξωτερικού (σε ΟΛΕΣ της εκτός Ελλαδικού χώρου υπηρεσίες) και επιθυμεί να ψηφίσει στην Ελλάδα με δικά του έξοδα, θα χορηγείται εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές – επιχειρησιακές ανάγκες, ειδική άδεια απουσίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος; η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε (5) ημέρες.
γ. Τέλος, στο προσωπικό, το οποίο κατά την ημέρα των βουλευτικών εκλογών εκτελεί 24ωρη υπηρεσία και είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του τόπου όπου εδρεύει η Μονάδα του η σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους θα χορηγείται, ολιγόωρη άδεια, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
2. Όσοι κάνουν χρήση της ειδικής εκλογικής άδειας, υποχρεούνται να προσκομίσουν στην Μονάδα – Υπηρεσία που υπηρετούν, βεβαίωση του αρμόδιου οργάνου, από την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.
paraskhnio.gr

http://espekm.gr/home/?p=3473
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά