ΥΕΘΑ: Βίζα σε Αφγανούς μεταφραστές που βοήθησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις

Δρομολογείται η διαδικασία εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα- εφόσον το επιθυμούν- των Αφγανών μεταφραστών και των οικογενειών τους που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την ασφάλειά τους, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των Ταλιμπάν.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα πλήρη στοιχεία των Αφγανών μεταφραστών που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφγανιστάν, καθώς και μελών των οικογενειών τους διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να εκδοθεί βίζα και να γίνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι απαραίτητη για την είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα, όσων από τα παραπάνω πρόσωπα το επιθυμούσαν.
Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, οι υπηρεσίες υπό τον οποίο συγκέντρωσαν τα πλήρη στοιχεία των Αφγανών υπηκόων.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά