Σημεία συνέντευξης ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Tv‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Mega με  την Μαρία Σαράφογλου, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

Για τις πολιτικές εξελίξεις και το αν αναμένεται να υπάρξει και άλλη πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού:   

 

«Νομίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μία πολύ σημαντική κίνηση τις προάλλες. Καταρχήν απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό εξηγώντας ποιο είναι το διακύβευμα. Και πέραν αυτού εξήγησε ότι για εμάς είναι σημαντική η σταθερότητα στη χώρα και κατά συνέπεια στην οικονομία προς χάριν της οποίας είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και οποιαδήποτε, εάν απαιτηθεί διεύρυνση και του κυβερνητικού σχήματος και βεβαίως και της διαπραγματευτικής ομάδας που συζητά τα θέματα με τους δανειστές μας.

 

Νομίζω ότι από εκεί και πέρα πολύ λίγα πράγματα μπορεί να ζητήσει κανείς επιπλέον από τον Πρωθυπουργό. Για να σας είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να φανταστώ και τι μπορεί να ζητήσει κανείς από τον Πρωθυπουργό».           

Για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας:  

 

«Υπολείπονται 12 βουλευτές, αλλά οι 168 είναι μία πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία προστίθεται σε ένα περίπου 60% των Ελλήνων πολιτών που δεν επιθυμούν εκλογές». 

 

Για το αν πρέπει να γίνει κάποια άλλη κίνηση ώστε να βρεθούν οι 12 που υπολείπονται;

 

«Δεν πιστεύω ότι οι κινήσεις προς τους Έλληνες βουλευτές είναι υπό μορφή ενός συνεχούς διαλόγου, νομίζω ότι οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι, κατά το Σύνταγμα, πρέπει μόνοι τους, ο καθένας έχει ατομική ευθύνη, να σκεφθούν τι συμφέρει τη χώρα, το λαό, την κοινωνία και αναλόγως να αποφασίσουν. Οι δύο πρώτες εκλογές ούτως ή άλλως θα ήταν ατελέσφορες. Γιατίι χρειαζόντουσαν, 200 βουλευτές, πράγμα τελείως αδύνατο δεδομένης της στάσης που, δυστυχώς για εμένα τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συγκεκριμένης εκλογής.

 

Κατά συνέπεια δεν ήταν κρίσιμες οι ψήφοι σε αυτές τις δύο αρχικές εκλογές παρά μόνο στο επίπεδο της δημιουργίας και εντυπώσεων και ελπίδας, ιδίως προς τα έξω ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

 

Για αυτό ήταν και σημαντικό που σήμερα προστέθηκαν ακόμη 8 ψήφοι στους 160 από την πρώτη  ψηφοφορία».

 

Για την υπόθεση Χαϊκάλη και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παπαδημούλη

 

«Κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια ο κύριος Παπαδημούλης να ισορροπήσει μεταξύ της δικής του προσωπικής ευπρέπειας και της πραγματικά γελοίας φαρσοκωμωδίας η οποία εκτυλίσσεται στα μάτια μας. Εκεί κατ’ ανάγκη αναγκάζεται και προβαίνει, νομίζω ηθελημένα, σε κάποιες ανακρίβειες. Παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι ποτέ δεν είναι  αλήθεια.    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο ίδιος παρενέβη ευθέως και κατηγοριοποίησε την υπόθεση ως πολύ σοβαρή. Αν είναι  δυνατόν! Προσπαθώντας προφανώς να προδικάσει τις ενέργειες της Δικαιοσύνης.

 

Έχουμε μία υπόθεση η οποία έχει έντονα χαρακτηριστικά γελοιότητας. Και όμως έχουμε εδώ ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται, ο ΣΥΡΙΖΑ, κόπτεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της τήρησης των δικονομικών κανόνων, των δικαιωμάτων του πολίτη. Και από την άλλη ευκολότατα για την οποιαδήποτε καταγγελία υιοθετεί αιτήματα άρσης απορρήτων επικοινωνίας. 

 

Ως εάν τα απόρρητα προστασίας της προσωπικής ζωής είναι κάτι το τελείως αμελητέο και κάθε γελοία καταγγελία πρέπει η δικαστική αρχή να την υιοθετήσει, να άρει όλα τα απόρρητα του καθενός μας και μάλιστα σε μία περίπτωση που στην πραγματικότητα το απόρρητο εξ αντικειμένου έχει αρθεί και εξηγώ γιατί: Ο κύριος Χαϊκάλης στην κατάθεσή του περιέγραψε το σύνολο των στοιχείων που περιέρχονται στις κασέτες και το σύνολο των στοιχείων που δήθεν περιέρχονται στις φερόμενες ως απόκρυφες συνομιλίες. Κατά συνέπεια και αυτό εν τοις πράγμασι έχει γίνει και κατά συνέπεια ο εισαγγελέας και αυτό το έχει λάβει υπόψη του. Λοιπόν, εδώ τι συμβαίνει; Τι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Το καταλαβαίνω ως στρατηγική, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την κοινωνία. Θέλει να προσπαθήσει να ρίξει κάποια σκιά στην Κυβέρνηση. Θέλει να μην έχει τη ευθύνη αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, αλλά να μπορέσει να παρουσιάσει, ως φύλλο συκής ότι δήθεν η Κυβέρνηση έχει εις βάρος της υπόνοιες οποιασδήποτε παράνομης προσέγγισης στο θέμα».

 

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας: 

 

«Εάν καταφέρουμε και περάσουμε αυτό τον κάβο μπορούμε νομίζω με σοβαρότητα να επανέλθουμε  στο ζήτημα, να δούμε τι χρειάζεται να γίνει, αν θέλετε να διορθώσουμε και δικά μας πιθανόν προβλήματα, αλλά πέραν των άλλων πρέπει να σας πω ότι η παράταση αυτής της εκκρεμότητας δημιουργεί ήδη μεγάλη ζημιά στην οικονομία και κατά συνέπεια στην κοινωνία. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι κάτι το οποίο είναι δωρεάν. Ό,τι και αν συμβεί, κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνει την κατάσταση στην οικονομία. Και επειδή πολλές λύσεις δεν υπάρχουν και οι ιδέες τις οποίες εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν θα δημιουργήσει μία τρομερή διαπραγματευτική ομάδα, ότι θα πάει και θα υποχρεώσει τους ξένους να μας τα δώσουν όλα, να μας δώσουν και άλλα και να μην πάρουν πίσω το παραμικρό από όσα τους οφείλονται, όλα αυτά λοιπόν επειδή φοβάμαι ότι ανήκουν απολύτως στο χώρο του φανταστικού, θα πρότεινα με κάθε σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, να τα εγκαταλείψουμε. Να σοβαρευτούμε, να κοιτάξουμε τι κάνουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να μην επιδιώκουμε κατ’ ανάγκη εκλογές».

 

Για τη διαπραγμάτευση του χρέους και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Ο κύριος Λαφαζάνης μίλησε για μονομερή διαγραφή του χρέους τελευταία φορά χθες. Έχω τη δήλωση  μπροστά μου. Όλα αυτά κατά την άποψή σας συνιστούν βιώσιμο πρόγραμμα στον 21ο αιώνα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή επαναφορά της Ελλάδας στη δεκαετία του ’60 και του ’70;». 

 

 

 


 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά