ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΨΑΡΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου και στην περιοχή των Αντίψαρων.
Δύο συνεχόμενες παραβιάσεις σε μία ημέρα από τουρκικά μαχητικά
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν στις 19 Δεκεμβρίου, προηγουμένως στις 15 Απριλίου φέτος οπότε είχαν σημειωθεί δύο εμπλοκές και η αμέσως προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με προσοχή αυτή τη διαφοροποίηση της στάσης της γείτονος.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Καταγράφηκε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκε σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64113041
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά