Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Ευελπίδων στη ΣΣΕ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε το πρωί στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.
 
Τον Υπουργό συνόδευαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
 
Ορκίστηκαν 151 άνδρες και 37 γυναίκες που αποτελούν τους Ευέλπιδες 1ης Τάξεως (Τάξεως 2018) «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Καλλάρης». Σε αυτήν την τάξη συγκαταλέγονται 21 Ελληνοκύπριοι και 13 αλλοδαποί από Αλβανία, Αρμενία, Λιβύη, Νιγηρία και Σενεγάλη.
 
Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είχα σήμερα την μεγάλη χαρά και την τιμή, εδώ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, να παρευρεθώ στην ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων. Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό ότι εκτός από τους  Ελλαδίτες πρωτοετείς Ευέλπιδες έχουμε Ευέλπιδες από την  Κύπρο και Ευέλπιδες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.
 
Είναι δείγμα μιας αναγνώρισης της αξίας, της μεγάλης αξίας,  της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Πέραν αυτού όμως θέλω να πω ότι η εμφάνιση των Ευελπίδων σήμερα με γέμισε χαρά και υπερηφάνεια,  γιατί στις δύσκολες ώρες ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προσβλέπει προς το οργανωμένο τμήμα της που αποτελούν  ο Ελληνικός Στρατός και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της κοινωνίας, το ύπατο αυτό αγαθό, απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερική απειλή και επιβουλή. Και είμαι σίγουρος ότι οι νέοι Ευέλπιδες που ορκίστηκαν σήμερα,  μαζί με τους αρχαιότερους συναδέλφους τους, θα αποτελέσουν κομμάτι αυτής της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέχει μια τεράστια υπηρεσία στην Πατρίδα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ από καρδιάς τους γονείς τους, γιατί χάρη σε αυτούς τους και με την στήριξή τους αυτά τα παιδιά έφτασαν μέχρι εδώ και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε πολύ πιο πάνω».
 


 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά