Τροπολογία για τους ΕΜΘ για τη λήψη εφάπαξ βοηθήματος

Με τροπολογία που ενσωματώθηκε στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα-Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», η οποία υποστηρίχθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ψηφίστηκε από τη Βουλή το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, προσδόθηκε αναδρομική ισχύς σε πρόσφατη ρύθμιση (αρ. 7 ν.4284/2014), με την οποία οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) δικαιούνται της λήψης εφάπαξ βοηθήματος από τα οικεία Ταμεία με τη συμπλήρωση τουλάχιστον δεκαετούς μετοχικής σχέσης με αυτά (αντί εικοσιπενταετούς), όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα στελέχη των ΕΔ.  Με την προσθήκη αυτή και για λόγους ίσης μεταχείρισης, η ως άνω ρύθμιση ανατρέχει στο χρόνο έναρξης ισχύος της βασικής διάταξης (αρ.11 ν.2936/2001).

Με τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ενσωματώθηκε επίσης στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», η οποία υποστηρίχθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και ψηφίστηκε από τη Βουλή το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, παραχωρήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας, για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου,  χώρος 47 περίπου στρεμμάτων από την ευρύτερη έκταση των εγκαταστάσεων της ΕΤΗΜ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Τερψιθέα. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που ταλανίζει επί μακρόν τους κατοίκους της περιοχής.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά