ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως φτάσαμε στις παραιτήσεις στην ΕΣΠΕΘ;;; Το χρονικό της υπόθεσης και αποκαλυπτικά έγγραφα‏

«Βόμβα» χαρακτηρίστηκε από πολλά Μ.Μ.Ε. η παραίτηση επτά εκ των οκτώ μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ήταν όμως μία απρόβλεπτη εξέλιξη; Προήλθε ξαφνικά και χωρίς σοβαρούς λόγους ή ουσιαστικά τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΘ εξαναγκάστηκαν σε αυτή τους την κίνηση; Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν τον εξαναγκασμό; Ποιοι έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο και που αποσκοπούσαν;;; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Στις 5 Νοεμβρίου 2014 η ΕΣΠΕΘ αποστέλλει επίσημο έγγραφο στην ΠΟΕΣ το οποίο κοινοποιεί και σε όλες τις Ενώσεις, με το οποίο παρουσιάζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ένωση της. Μάλιστα ζητάει τη βοήθεια της ΠΟΕΣ, όπως ορίζει το καταστατικό σε τέτοιες περιπτώσεις, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των «Θεσσαλών» στέκεται η ΕΣΠΕΚΜ αλλά και η ΕΣΠΕΗΠ, ενώ αντίθετα το θέμα είτε αγνοείται, είτε τυγχάνει αδιαφορίας ή και χλιαρής αντιμετώπισης από τον πρόεδρο Ανέστη Τσουκαράκη και τα περισσοτέρων μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣ. (υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι που το καταδεικνύουν).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ
eggrafo1
Οι μέρες περνάνε, τα προβλήματα οξύνονται μέρα με τη μέρα στην ΕΣΠΕΘ και παρόλα αυτά και περιέργως γιατί, πρόεδρος και Δ.Σ. της ΠΟΕΣ όχι μόνο δεν βοηθούν για την επίλυση του θέματος αλλά παρουσιάζονται κάποιοι εξ αυτών και μερικές φορές, να στηρίζουν τον «διασπαστή» (γίνονται μέλη στις σελίδες του ) και να επιθυμούν την διατάραξη της ενότητας. Από την άλλη, μέλη του Δ.Σ. από την ΕΣΠΕΚΜ και την ΕΣΠΕΗΠ συνεχίζουν να “φωνάζουν” ζητώντας να στηριχτεί η ΕΣΠΕΘ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Εκείνη τη στιγμή και μπροστά στον κίνδυνο διάσπασης της ΠΟΕΣ, δημιουργείται το Συντονιστικό Όργανο των τριών Ενώσεων (ΕΣΠΕΚΜ-ΕΣΠΕΗΠ-ΕΣΠΕΘ) προκειμένου, μεταξύ άλλων, αφενός να στηρίξουν την Ένωση Θεσσαλίας και αφετέρου να «βάλουν πλάτη» στην ενότητα της ΠΟΕΣ που κάποιοι φαινόταν ότι για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμούσαν πλέον. Μάλιστα στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν τους κινδύνους που δημιουργεί η στάση κάποιων μέσα στην ΠΟΕΣ.
Έτσι φτάνουμε στην 28η Νοέμβρη 2014 όπου και μην έχοντας άλλη επιλογή, τα επτά από τα οκτώ μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΘ υποβάλλουν την παραίτηση τους και μιλώντας με γλώσσα ξεκάθαρη και χωρίς ενδοιασμούς, παρουσιάζουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΒΟΜΒΑ” ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ
Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘ, κάποιος προσεκτικός μπορεί να σταθεί και σε άλλα «περίεργα» στα οποία αναφέρεται. Εκτός φυσικά τη γνωστής πια αναφοράς στην κομματικοποίηση που επιχειρείται από κάποιους στην ΠΟΕΣ, γίνεται λόγος για “διάφορα παραπλανητικά-στοχευμένα σχόλια από συγκεκριμένες ιστοσελίδες” όταν κάποια Ένωση πει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τη «γραμμή» που ορίζει η ΠΟΕΣ. Εκείνο όμως που είναι πραγματική βόμβα, είναι η αναφορά που γίνεται στην γνωστή προσφυγή στο ΣτΕ. Εκεί για πρώτη φορά βγαίνει στο φως, πως πάρα πολλοί συνάδελφοι κατέθεσαν 10εύρα, καθώς και πολλές Ενώσεις έδωσαν χρηματικά ποσά για τη συμμετοχή τους στην εκδίκαση της υπόθεσης. Τελικά αρκετό καιρό μετά, “Ορισμένοι χρησιμοποιούν ως «σημαία», με αναδημοσίευση αναρτήσεων, ότι όλοι κι όλοι 6 στρατιωτικοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχαν αυτό που πέτυχαν”. Τα χρήματα και οι υπόλοιποι «συμμετέχοντες» στην προσφυγή, που πήγαν;;;
Υπάρχουν βέβαια και άλλα στοιχεία που μπορεί να αναγνώσει κάποιος «μυημένος» πάνω στην κίνηση της ΕΣΠΕΘ ή καλύτερα πάνω στην αντιμετώπιση που τυγχάνουν κάποιες συγκεκριμένες Ενώσεις από την ΠΟΕΣ και τον πρόεδρο της. Στην περίπτωση για παράδειγμα της ΕΣΠΕΘ, ο «λόγος» πιθανόν να έχει… όνομα και να λέγεται Ηλίας Νατσιούλας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλίας, αυτός ο εξαίρετος επιστήμονας και Αξιωματικός, φαίνεται έχει ενοχλήσει κάποιους που χαίρει τόσης εκτίμησης και τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων. Κάποιοι πιθανόν στην ΠΟΕΣ να μην επιθυμούν να υπάρχουν αναγνωρίσιμα μέλη Ενώσεων, πλην φυσικά του εαυτού τους. Κάθε πρόσωπο από την ΠΟΕΣ ή τις Ενώσεις που με τα γραφόμενα του, τις μελέτες του, το έργο του, αρχίζει να γίνεται γνωστό και να αποκτά κάποιο «όνομα», αμέσως πρέπει να βγει από τη μέση με κάθε τρόπο. Αυτό φυσικά είναι μια υπόθεση, αλλά δεν δείχνει να είναι και μακριά από την πραγματικότητα, όπως έχουν κατ’ επανάληψη δείξει τα πράγματα.
Κλείνοντας και με την ευκαιρία που μας δίνετε, η ΕΣΠΕΚΜ θα ήθελε να τονίσει για ακόμα μία φορά τα εξής:
–Στηρίζει και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την ΕΣΠΕΘ , στέκεται κοντά της και είναι σίγουρη ότι αυτό το «προβληματάκι» που της παρουσιάστηκε γρήγορα θα ξεπεραστεί και όλα θα κυλήσουν ομαλά, καθώς το μέλλον της φαίνεται και μπορεί να προδιαγραφεί λαμπρό.
–Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα της ΠΟΕΣ και που τεχνηέντως κάποιοι προσπαθούν να κλονίσουν. Υποσχόμαστε πως δεν θα τους αφήσουμε…

http://espekm.gr/home/?p=2552
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά