ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΣΑΕΜΘ ΣΕ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΕΜΘ



ΠΡΟΣ
:
κ.Σταικούρα Χρήστο

Αν.Υπουργό Οικονομικών

Πανελλήνιος  Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ


ΘΕΜΑ: Πρόταση τροπολογίας σε υπό κατάθεση  Σχέδιο Νόμου

Αξιότιμε κ.Υπουργέ
1.Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο Ν.4284/2014(ΦΕΚ190)  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο δίνει επιτέλους λύση στην αδικία έναντι  των συναδέλφων μας ε.α Εθελοντών Μακράς Θητείας οι οποίοι αποστρατεύτηκαν και λαμβάνουν από το ΓΛΚ, και μπορούν να λάβουν πλέον το δικαιούμενο εφάπαξ από τα Ταμεία Αλληλοβοηθείας με προαπαιτούμενη   10ετη μετ. σχέση με τα Ταμεία Αλληλοβοηθείας όπως όλες οι άλλες κατηγορίες δικαιούχων στρατιωτικών .
Από αβλεψία μάλλον του νομοθέτη στην συγκεκριμένη ρυθμιστική διάταξη δεν αναγράφεται η αναδρομική ισχύς του νόμου ,και έτσι παρατηρείται το φαινόμενο κάποιος αριθμός ε.α συναδέλφων ,να μην μπορεί να κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης.  
Μετά από επικοινωνία μας με το γραφείο του κΥφ.Εθν.Αμυνας κ.Λαμπροπουλου ενημερωθήκαμε ότι το ΥΠΕΘΑ είναι θετικό ως προς την ρύθμιση του θέματος ,αλλά όπως μας ενημέρωσαν εξαρτάται από το Υπ.Οικονομικών.Να επισημάνουμε ότι η ρύθμιση που σας προτείνουμε ΔΕΝ εχει καμία επιβάρυνση στον κρατ.προυπολογισμό, μιας και  τα χρήματα υπάρχουν στους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοήθειας των ΕΔ ,αφού είναι ήδη καταβεβλημένες εισφορές οι οποίες τελικά δεν αποδόθηκαν  στους δικαιούχους με την αρχή της ανταποδοτικότητας.
Ο Σύλλογός μας ,σας γνωστοποιεί το παραπάνω θέμα που απασχολεί τους  ε.α ΕΜΘ και σας παρακαλούμε, εάν είναι δυνατόν να περιληφθεί η παρακάτω τροπολογία στο υπό κατάθεση  ΣΝ  "Προσθήκη στο Ν.4284/2014 αρθρο 7 παρ.2 της φράσης" Η ρύθµιση αυτή ισχύει αναδροµικά από την έναρξη ισχύος του ν. 2936/2001 (25.7.2001)"  ώστε επιτέλους να δοθεί οριστική λύση και για αυτούς τους 175 περίπου συναδέλφους, διότι παρατηρείται πλέον το παράδοξο , συνάδελφοι ιδίας κατηγορίας  που συνταξιοδοτήθηκαν ως το 2010 έλαβαν κανονικά το εφάπαξ,  ,όσοι αποστρατεύτηκαν  από το 2010 έως τον Σεπτέμβριο 2014 δεν το έλαβαν παρά μόνο της εισφορές τους ,και όσοι συνταξιοδοτούνται  μετά την ψήφιση του Ν.4284/2014 το λαμβάνουν κανονικά.
Σας παρακαλούμε όπως ενεργήσετε, προς άρση της  αδικίας εις βάρος των αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας και να περιλάβετε  την συγκεκριμένη τροπολογία στο υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμοιυ.                                   

 Με τιμή
                                           Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός   Γραμματέας
    Παναγιώτου Δημήτριος                                        Χαράλαμπος Καραγιάννης
              Ανθστης ε.α                                                                        Ανθστης ε.α
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά