Απαντήσεις Δένδια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων


Μετά το πέρας της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων:

«Είχα την μεγάλη χαρά και την μεγάλη τιμή σήμερα, να βρεθώ εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, καταρχήν στο Μεσολόγγι και ύστερα στο Αγρίνιο, για να γιορτάσουμε την επέτειο των 40 χρόνων της Ν.Δ. και οφείλω να πω ότι για μένα ήταν εξαιρετικά σημαντικό, πρώτον για να μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς, τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά αλλά και για να επικοινωνήσω με τη βάση της Ν.Δ, τους άνδρες και τις γυναίκες, τα στελέχη μας, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την παράταξη κάτω από δύσκολους καιρούς.

Κι είναι στην πραγματικότητα η πηγή έμπνευσής της για να καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση και να φέρουμε στην Ελλάδα μια καλύτερη μέρα.

            Σας ευχαριστώ πολύ.    

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, έχουμε για πρώτη χρονιά ανάπτυξη του ΑΕΠ, μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Μπορεί αυτό να μεταφραστεί, να γίνει και ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των πολιτών;

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Σας ευχαριστώ, που μου δίνετε την ευκαιρία να το απαντήσω. Πράγματι καταρχήν, το 2014 ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα περνά σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,9%.

Θα μου πείτε λίγο, εάν δείτε τη διαφορά από πέρυσι που ήμασταν στο -3,7%, έχουμε διαφορά 4,5%, το οποίο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα από μόνο του.

Αλλά από εκεί και πέρα, αυτό που περιμένουμε για το 2015, είναι θετικό πρόσημο ανάπτυξης κοντά στο 3%, ένας από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Κι αυτό δεν είναι ένας γενικός και αόριστος αριθμός. Θα μας δώσει την ευκαιρία μέσω της αύξησης της «πίτας», να υπάρχει και κοινωνικό μέρισμα, το οποίο να απολαύσουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ζορίστηκαν εξαιρετικά κάτω από τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και από τα περιοριστικά μέτρα αλλά κυρίως και από τη βαριά φορολογία. Η ιδεολογική προσέγγιση της Ν.Δ. είναι η αλλαγή πλεύσης, το φιλελεύθερο μοντέλο.

Ένα φιλελεύθερο μοντέλο με κοινωνικό προσανατολισμό, το οποίο πιστεύει στις παροχές μεν προς τον Έλληνα πολίτη αλλά συγχρόνως στο μικρό και στρατηγικό κράτος και επίσης στους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα δεσμευτεί ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πάμε σε έναν ενιαίο φόρο της τάξης του 15% και θα φύγουμε από την τωρινή υπερφορολόγηση. Αυτό λοιπόν, είναι η συνταγή για την ανάπτυξη της χώρας και αυτό πετυχαίνουμε όταν έχουμε σημαντικούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ κατά πόσο επηρεάζουν τις ισορροπίες της Κυβέρνησης;

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν θέλω να σχολιάσω ζητήματα που αφορούν άλλο κόμμα,  αλλά θέλω πάντα να πω ότι ένα έχει σημασία.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει την αποστολή της μέχρι το 2016 και εκεί να κριθεί από τον ελληνικό λαό. Οτιδήποτε εμποδίζει την Κυβέρνηση κάτω από αυτή τη δύσκολη συγκυρία να κάνει τη δουλειά της, είναι κατ’ ανάγκην κάτι το αρνητικό.

-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, αναλάβατε Υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν από λίγες ημέρες και κάνατε αρκετές επισκέψεις σε νησιά στο Αιγαίο. Θέλω να μου σχολιάσετε τις κινήσεις έτσι της Τουρκίας.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν θα σχολιάσω τι κάνει η Τουρκία, θα σας πω όμως τι κάνουμε εμείς. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αλλά και εγώ, ένα πράγμα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε: Να κρατήσουμε ψηλά την περηφάνια της ελληνικής Δημοκρατίας.

Το κράτος δεν κινδυνεύει, η Πατρίδα μας δεν κινδυνεύει, έχουμε ισχυρές και αφοσιωμένες Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να κάνουν το καθήκον τους αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουν το καθήκον τους».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά