Σε δίκη ξανά τρεις στρατιωτικοί για τον θάνατο φαντάρου από ηλεκτροπληξία!

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, παραπέμπονται ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης τρεις στρατιωτικοί, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλια φαντάρου, από ηλεκτροπληξία, στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων, το 2008, στην Κοζάνη.

Με την απόφασή του, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκαν οι τρεις στρατιωτικοί για την υπόθεση και τους ξαναστέλνει σε δίκη στο Πενταμελές Αναθεωρητικό Δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 18 Αυγούστου 2008, στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων. Ο άτυχος φαντάρος βρήκε τραγικό θάνατο λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Από άγνωστη αιτία, διέρρευσε ηλεκτρικό ρεύμα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του στρατοπέδου το οποίο διοχετεύτηκε προς τη γη μέσω του σώματος του άτυχου φαντάρου, την ώρα που έκανε μπάνιο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Οι τρεις στρατιωτικοί ήταν υπεύθυνοι για το σύστημα υγιεινής και ασφαλείας του στρατοπέδου και τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα επιθεωρητών και με αυτή την ιδιότητα πραγματοποιούσαν ελέγχους στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Ο 'Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, καθώς έκρινε ότι δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ παράλληλα έχει και αντιφατική αιτιολογία.

http://www.newsit.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά