Ανακοίνωση του Συντονιστικού για Τρέχοντα Θέματα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
 
Ημερομηνία  21-10-2014  
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ   8 /14 
 
 
1.-Γνωρίζουμε   στα   Μέλη   μας  ότι   το   Συντονιστικό  των  τριών  Ενώσεων Αποστράτων παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ  και του νέου μισθολογίου το οποίο υπέγραψαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί.
 
2.-Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα πλέον τα μέλη μας και όχι μέσω των εφημερίδων και των διαφόρων sites,(ανεπίσημες πληροφορίες), εστάλη επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών σύμφωνα με την οποία ζητήθηκαν διευκρινήσεις και επίσημες απαντήσεις, σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν οι τρείς Θεσμικές Ενώσεις, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ημερομηνία νομοθετικής ρύθμισης  και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.
 
3.-Παράλληλα προωθούνται σχετικές με τα παραπάνω επερωτήσεις από Βουλευτές στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, ενώ ταυτόχρονα ασκούνται συνεχείς πιέσεις σε Υπουργούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, στη συζήτηση του προϋπολογισμού.
 
4.-Επίσης έχει αποφασιστεί να σταλεί άμεσα επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό για συνάντηση με τους Προέδρους των τριών Ενώσεων καθώς και συναντήσεις του Συντονιστικού με τους Αρχηγούς των κομμάτων. Αναμένεται συνάντηση με κ. ΥΕΘΑ.
 
5.-Τέλος σε περίπτωση μη πλήρους εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, θα γίνει προτροπή στα μέλη μας για ομαδικές αγωγές κατά της μη εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ και αφού πρώτα αποφανθεί το τριμελές συμβούλιο του ΣτΕ μέσα στο Νοέμβριο και βεβαίως εξετάζεται και προσφυγή των Ενώσεων (ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ),στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
 
6.-Επισημαίνεται ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο αλλά και οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων , με συνεχείς πιέσεις, οργανωμένα με σχέδιο δράσης και συντονισμένα και  χωρίς τυμπανοκρουσίες, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η πλήρης εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.(Αδιαπραγμάτευτη Θέση μας). Το απέδειξαν εξάλλου όταν κατάφεραν στη συζήτηση του περιβόητου άρθρου 221( εν μέσω καλοκαιριού) ,να μη συμπεριληφθούν τα Μετοχικά μας Ταμεία στο ΕΤΕΑ. 
 
 7.- Διαβεβαιώνουμε τα Μέλη μας πως η αντίδρασή μας θα εξακολουθεί να είναι σοβαρή, συνεχής και δυναμική, όπως μέχρι τώρα, ενώ θα εξαντλήσουμε κάθε άλλο νόμιμο μέσο.
 
 8.-Τέλος, καλούμε  τα μέλη μας σε εγρήγορση, για άμεση πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και δυναμικών κινητοποιήσεων, εάν αυτό απαιτηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. 
 
 
                                         Το Συντονιστικό Συμβούλιο
Υποστράτηγος (Σ.Ξ.) Ε.Δανιάς ε.α.                            Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος (ΣΞ) Κ.Σκαρμαλιωράκης ε.α.       Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.                       Πρόεδρος ΕΑΑΝ και 
                                                                              Συντονιστικού Συμβουλίου
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ.Γεωργακόπουλος Π.Ν.ε.α.  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α.ε.α.                      Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ)Ι.Κρανιάς Π.Α.ε.α.                   Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
 
Για την ακρίβεια
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.-Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά