ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΕΠΑ


ΠΡΟΣ   :    κ. Δκτή ΔΑΥ (1010 ΤΓΑ)                                                    Αρ. Πρωτ. 257/2014

                                                                                                                  Αθήνα, 19 Αυγ 2014

 

ΚΟΙΝ    :    -   κ. Α/ΓΕΑ

                       (agea@haf.gr, ekp_typou_gea@mod.mil.gr)

                   -   κ. Δκτή ΚΕΑ (1010 ΤΓΑ)

                   -   ΠΟΕΣ

                   -   κ.κ. Βουλευτές Β΄ Αθηνών

 

ΘΕΜΑ  :    Ωράριο Εργασίας

 

ΣΧΕΤ   :    α. Ν.1157/1981 (ΦΕΚ Α΄ 126, «Περί κυρώσεως της από 29 Δεκεμβρίου 1980 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων και τροποποιήσεων διατάξεων ταύτης»)

                   β. Ν.3979/2011 (ΦΕΚ Α΄ 138, «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις»)

 

Αξιότιμε κε Διοικητά.

 

Σας γνωρίζουμε ότι μέλη μας που υπηρετούν στο Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (Σ.Ε.Π.Α.) μας γνώρισαν ότι, από τον Οκτώβριο του 2012 έως και σήμερα, εκτελούν υπηρεσίες ταμείου [6ωρης διάρκειας – από τη λήξη της πρωινής εργασίας και μέχρι την 21.00΄, κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή – και 7ωρης διάρκειας – από τη 09.00΄ έως τη 15.00΄, κατά το Σάββατο], χωρίς ουδεμία απαλλαγή την επομένη ή έστω και ολιγόωρη άδεια απουσίας από το πρωινό ωράριο εργασίας, προς εξισορρόπηση των υπερωριών τους.

 

Πέραν των ανωτέρω, δε, κλήθηκαν από 01-8-2014 να εκτελούν, επιπρόσθετα, και 24ωρες υπηρεσίες στο στρατόπεδο του ΚΕΑ, παραβιάζοντας κατά πολύ το νομοθετημένο, με τα σχετικά, ωράριο εργασίας (40 ώρες εβδομαδιαίως), σε περίοδο ειρήνης, αφού ξεπερνούν τις εξήντα επτά (67) ώρες εβδομαδιαίας εργασίας.

 

Επικουρικά σημειώνεται η σωματική και ψυχική καταπόνησή τους, αφού όπως μας μετέφεραν κατά την εκτέλεση της ως άνω υπηρεσίας ταμείου δεν τους παρέχεται ούτε καν τροφή, με αποτέλεσμα να ωθούνται σε αδυναμία εκπλήρωσης στοιχειωδών και βασικών υποχρεώσεών τους προς την οικογένειά τους και ταυτόχρονη δημιουργία κινδύνων που δύνανται να προκαλέσουν ανεπίστρεπτη βλάβη της υγείας τους.

 

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μελλοντική βλάβη της υγείας του προσωπικού, παρακαλούμε για την κατά κρίση παρέμβασή σας και εξισορρόπηση των εκτελουμένων υπηρεσιών με εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μας χρειαστείτε.

 

Η Π.Ο.Ε.Σ. προς την οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται για τις κατά κρίση της ενέργειες.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Ράλλης Κωνσταντίνος
Αντισυνταγματάρχης (ΥΠ)
6947616547
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά