Συντριβή πολεμικού αεροπλάνου τύπου A7 στη Κομοτηνή

aeroskafos
- Το αεροσκάφος έπαιρνε μέρος σε άσκηση στην περιοχή του Έβρου
- Μαρτυρίες κατοίκων λένε ότι ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί
- Το αεροσκάφος είναι παλαιού τύπου και ίσως πρόκειται για μηχανική βλάβη

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10:00 στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής. Οι πρώτες πληροφορίες του newsit λένε ότι το αεροσκάφος τύπου A7 Cosrair έπαιρνε μέρος σε διακλαδική άσκηση που προέβλεπε την ενίσχυση πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και να διασωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Onalert ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου είναι από τα παλαιότερα που πετούν αυτή τη στιγμή στην πολεμική αεροπορία και παρουσιάζουν κατά καιρούς αρκετά προβλήματα.

Όλα προς το παρόν οδηγούν σε μηχανική βλάβη, ωστόσο το πλέον θετικό στοιχείο είναι ότι ο πιλότος διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος έπεσε κοντά σε σημείο όπου επιχειρούσαν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς με αποτέλεσμα άμεσα να μεταφερθεί για καθαρά προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για εξετάσεις.

newsit.gr mantatanews
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά