Επείγουσα ανακοίνωση για την απόφαση του ΣτΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
 
Όπως ήδη γνωρίζετε, με πρωτοβουλία των Ενώσεων Στρατιωτικών που έχουν συσταθεί ανά την επικράτεια, και στο πλαίσιο ανατροπής των άδικων, βίαιων και σωρευτικών περικοπών των αποδοχών μας, καταθέσαμε τη 13-01-2013 αίτηση ακυρώσεως κατά της υπ' αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β' 3017/14-11-2012), με την οποία καθορίστηκε ο τρόπος και ο χρόνος επιστροφής των αποδοχών μας, που θεωρήθηκαν ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες», κατόπιν των αναδρομικών περικοπών που επεβλήθησαν με τις ρυθμίσεις της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Μνημόνιο 3).
 
Με την ως άνω αίτηση ακυρώσεως, η οποία συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 6 Δεκεμβρίου 2013, αμφισβητήσαμε τη συνταγματικότητα και τη συμβατότητα προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:
 
α) των εν γένει περικοπών από 1-1-2013 που θεσπίσθηκαν στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις ρυθμίσεις του ν. 4093/2012,
 
β) της οριστικής και οριζόντιας περικοπής των επιδομάτων εορτών και αδείας από 1-01-2013, και
 
γ) της αναδρομικής περικοπής των αποδοχών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από 1-08-2012.
 
Σύμφωνα με σχετικές δημοσιογραφικές διαρροές, και πάλι, φέρεται ότι σήμερα (13-6-2014) δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την οποία θα έχει η Ομοσπονδία στα χέρια της τη Δευτέρα 16-6-2014.
 
Από το αιτιολογικό και διατακτικό της θα προσδιορίζεται επακριβώς η έκταση της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων μισθολογικών ρυθμίσεων του ν. 4093/2012 και, ως εκ τούτου, θα καθορισθούν ανάλογα και τα απαιτούμενα μέτρα συμμόρφωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Μέσω της Ομοσπονδίας μας, θα σας ανακοινώσουμε την ερχόμενη εβδομάδα τις επόμενες κινήσεις – ενέργειές μας.
 
Μέχρι τότε θα συνιστούσαμε να προβείτε άμεσα σε αποστολή αίτησης εγγραφής στην Ένωση που ανήκετε για την υποστήριξη του δύσκολου αγώνα που είναι σε εξέλιξη και για άλλα μείζονα θέματα που μας απασχολούν.

poes.gr
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά