Κωμικοτραγικές καταστάσεις στη Στρατολογία: δεν έχουν να δώσουν ούτε του αγγέλου τους νερό

Η ταλαιπωρία της διαδικασίας για την αναβολή κατάταξης είναι τουλάχιστον ακραία. Ενώ το προσωπικό στο Φρουραρχείο του Ρουφ είναι ευγενικό, όσοι επιθυμούν αναβολή κατάταξης δοκιμάζουν τις αντοχές τους.
·Το φρουραρχείο λειτουργεί προς αυτό το σκοπό μόνο για πέντε εργάσιμες συνολικά, πρωινές ώρες (7.00-13.00).
· Στο φρουραρχείο βρίσκονται ο φρούραρχος (συνταγματάρχης), ένας λοχαγός, ένας αξιωματικός γιατρός, 1 ή 2 άτομα στη γραμματεία και όσοι φαντάροι είναι εύκαιροι για να βοηθήσουν. Το παραμικρό να συμβεί και κάποιος να μη δουλεύει οι ουρές διογκώνονται άμεσα.
Όπως συνέβη και την Παρασκευή 27-6. Ο λοχαγός μετά τις 10.00 έφυγε από το πόστο του, άφησε το γιατρό με 2 φαντάρους και άρχισε το φαΐ και τους καφέδες, ενώ παράλληλα ο φρούραρχος κλείστηκε στο γραφείο του ένα 2ωρο με έναν παπά και το παπαδοπαίδι του για «άγνωστο» λόγο. Ακόμη, εξαιτίας του ενός γιατρού, έρχονται και φαντάροι που χρειάζονται την υπηρεσία.
Όλα αυτά με 50 ανθρώπους να έχουν στηθεί σε όλες τις πιθανές ουρές από τις 7.00. Οι φαντάροι προσπαθούσαν με αυτοσχεδιασμούς να βελτιώσουν την κατάσταση και να τηρήσουν κάπως δίκαια τη σειρά αναμονής που κάποια στελέχη την παρέκαμπταν όταν ήθελαν, αλλά ήταν λίγοι και επίσης είχε έρθει για δουλειά γραφείου κι ένας φαντάρος στρατονόμος! Όταν κάποια στιγμή υπήρξε μία ευγενική και ήσυχη διαμαρτυρία, κάποια στελέχη απάντησαν με ειρωνεία και γκρίνια. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πως για πάνω από τους μισούς ανθρώπους η διαδικασία αναβολής εκτείνεται σε 2 εργάσιμες καθώς δεν προλαβαίνουν τις υπηρεσίες πριν κλείσουν (7 ολόκληρες ώρες!!!), ενώ κάποιοι είπαν πως πήγαιναν δεύτερη ημέρα στο φρουραρχείο και θα σπαταλήσουν και τρίτη για τη στρατολογία.
Συμπερασματικά, η ταλαιπωρία δε θα υπάρχει εάν επεκταθεί το χρονικό περιθώριο, προστεθούν στελέχη στα πόστα και δουλεύει κανονικά και περισσότερο το προσωπικό με οργάνωση και σεβασμό στο πλήθος που έχει βρεθεί εκεί και έχει ιατρικά προβλήματα πάσης φύσεως.
Αντιθέτως, στη στρατολογία στο Ρουφ, ένα στέλεχος ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα των αναβολών και μαζί με την προηγούμενη ψυχοφθόρο κωλυσιεργία η διαδικασία επισπεύδεται, αφού δεν προλαβαίνουν να πάνε όλοι.
Το φοβερό στο Ρουφ είναι πως δεν έχουν καν να πουλήσουν πόσιμο νερό, όχι μόνο στους επισκέπτες, αλλά και στους φαντάρους! Οι οποίοι είναι αναγκασμένοι τέτοια εποχή με ζέστες και καύσωνα, όπως σήμερα, να παραγγέλνουν μπουκάλια του 1 ευρώ σωρηδόν από τυροπιτάδικο εκεί κοντά. Με λίγα λόγια ο μισθός τους σε 2-3 ημέρες έχει καταναλωθεί.
Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
koutipandoras.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά