΄90 - ΄92. Οικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία

κα Υπουργέ.
 
Με την (α) σχετική, σε απάντηση της (β) όμοιας ερώτησης, αναφορικά με το ασφαλιστικό των στρατιωτικών και συγκεκριμένα την άρση της αδικίας που επέφερε στους συναδέλφους μας που κατετάγησαν από 01-7-1990 έως 31-12-1992 η αβλεψία του Ν.3865/2010, μεταξύ των άλλων γνωρίζετε: «...... Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκε από το ΥΠΕΘΑ σχέδιο νόμου για την κάλυψη της σημαντικής εκκρεμότητας που υπήρχε ήδη από τη θέση σε εφαρμογή του ν.3865/2010 ως προς τον υπολογισμό των συνταξίμων ετών των στρατιωτικών, το οποίο δίνει στο σύνολο του προσωπικού τη δυνατότητα εξαγοράς επιπλέον συντάξιμου χρόνου υπηρεσίας και πρόκειται να υποβληθεί προς συζήτηση στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα από το Υπουργείο Οικονομικών. Λοιπές εκκρεμότητες, καθώς και προτάσεις που έχουν υποβληθεί, είτε από τρίτους φορείς είτε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων για την περαιτέρω αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με σκοπό την εξάλειψη δυσλειτουργιών ή διακρίσεων, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, και θα προωθηθούν μόλις η εφαρμογή τους καταστεί δημοσιονομικά και οικονομικά εφικτή».
 
Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη των Περιφερειακών Ενώσεών μας χιλιάδες συναδέλφους που εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία (1990-1992) παρακαλούμε όπως:
 
- Μας χορηγήσετε αντίγραφο του σχεδίου νόμου που εκπονήθηκε από το ΥΠΕΘΑ για την κάλυψη της σημαντικής εκκρεμότητας που υπήρχε ήδη από τη θέση σε εφαρμογή του ν.3865/2010 ως προς τον υπολογισμό των συνταξίμων ετών των στρατιωτικών.
 
- Μας γνωρίσετε ποια είναι εκείνα ακριβώς τα στοιχεία, δημοσιονομικά, οικονομικά (κόστος) και μη, που καθιστούν στην παρούσα χρονική στιγμή ανέφικτη την εφαρμογή των προτεινομένων για την περαιτέρω αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με σκοπό την εξάλειψη δυσλειτουργιών ή διακρίσεων, αφού όπως και η ίδια αναφέρετε στην ανωτέρω απάντησή σας οι προτάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία.
 
Επειδή θεωρούμε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» αναμένουμε με αγωνία τη χορήγηση των αιτηθέντων στοιχείων, προκειμένου στη συνέχεια να αξιολογήσουμε τις ειλικρινείς προθέσεις σας και το χρόνο υλοποίησής τους.
 
Τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

poes.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά