/Μοριοδότηση στελεχών ΕΔ

Με την υπ΄ αριθμ. Φ.411/253437/Σ.2358/01-7-2013 απόφαση του κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ 1631/01-7-2013, «Συμβούλια Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»), εξειδικεύτηκαν τα κριτήρια και λοιπά θέματα που αφορούν στις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 8 «Συγκρότηση Συμβουλίων Μεταθέσεων – Προσφυγές» του Ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167, «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων − Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις»), ανατρέποντας πλήρως την υπ΄ αριθμ. Φ.411/150326/Σ.1373/27-4-2013 όμοια απόφαση του κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ 1400/30-4-2012, «Ρύθμιση θεμάτων τοποθετήσεων, μεταθέσεων, α-ποσπάσεων των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων. Συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων»), η οποία ούτως ή άλλως ουδέποτε εφαρμόστηκε αφού «πάγωσε» δις.
 
Παρ΄ όλ΄ αυτά, η ανωτέρω τελευταία υπουργική απόφαση σχολιάστηκε θετικά από το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών, απηχούσα την προσδοκία όλων για δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος της εσωτερικής μετανάστευσής τους (μετάθεσης), εν αντιθέσει με την πρώτη όμοια που επέδρασε καταλυτικώς αρνητικά στην ψυχολογία τους, επαναφέροντας ένα καθεστώς που χρόνια τώρα χαρακτηριζόταν από την αδικία, την εξωθεσμική παρέμβαση, τις προσωπικές επαφές και εν τέλει την αναξιοκρατία.
 
Τα παραρτήματα που συνοδεύουν τη ... Διαβάστε περισσότερα στο συνημμένο
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά