Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στις εγκαταστάσεις ΔΝΕ

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στις εγκαταστάσεις ΔΝΕ

       Την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, με προσομοίωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, παρουσία του Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υποναυάρχου Γ. Γιακουμάκη ΠΝ. Το σύνθετο σενάριο της άσκησης περιλάμβανε μεγάλο αριθμό επεισοδίων με βασικότερα τα ακόλουθα:
  • Αποκλεισμός οδικού άξονα, λόγω ανατροπής οχήματος με επικίνδυνο φορτίο.
  • Κατάρρευση κτιρίου με εγκλωβισμό ατόμων.
  • Εκτροχιασμός τραίνου. (Εγκλωβισμός προσωπικού, διασπορά τοξικού φορτίου, πυρκαϊά αμαξοστοιχίας).
  • Δασική πυρκαϊά.
      Πέραν των Διοικήσεων που εδρεύουν στο Ν. Οχυρό Σκαραμαγκά, στην άσκηση συμμετείχαν ενεργά το ΓΕΕΘΑ με το Λόχο Ραδιολογικού Βιολογικού Χημικού (ΡΒΧ) Πολέμου, η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) του ΓΕΑ, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), το Λιμενικό Σώμα, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΗΕ), η ΔΕΗ, η ΕΚΟ, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς και πολιτειακοί φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.
      Στην άσκηση παρευρέθησαν επίσης ως παρατηρητές, στο πλαίσιο του προγράμματος IDIRA, το ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, εκπρόσωποι του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ), του Πανεπιστημίου του GREENWICH, καθώς και της εταιρείας «Νέα Ολυμπιακή».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά