ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ: Αλλάζουν όλα σύντομα - Τι προβλέπει σχέδιο του ΓΕΕΘΑ

Μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο το φθινόπωρο νέος νόμος θα αλλάξει πολλά στις προαγωγές. “Τα πάντα” επιμένουν κάποιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης του νόμου 3883/2010, «περί υπηρεσιακής εξέλιξης και ιεραρχίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων − Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις» βρίσκεται στην τελική του φάση από το ΓΕΕΘΑ και σύντομα θα υποβληθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς έγκριση και προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση.

Οι αλλαγές που δρομολογούνται στηρίζονται σε δύο βασικούς άξονες και κατευθύνσεις, στις προτάσεις των προηγουμένων ετών και στον περιορισμό του ετήσιου μισθολογικού κόστους με ταυτόχρονο ορθολογισμό (περιορισμό) των προαγωγών.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν :


α. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η επιμήκυνση των χρόνων παραμονής στους βαθμούς όπως π.χ. Αντισυνταγματάρχης 6 έως 9 έτη, Συνταγματάρχης 6 έως 7 έτη, Ταξίαρχος 3 έτη, κτλ.

β. Κατάργηση ή τροποποίηση του άρθρου 91, του νόμου.

γ. Τροποποίηση των σχετικών άρθρων πρόωρης συνταξιοδότησης, (πριν την συμπλήρωση των 35 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας). Σε αυτή τη περίπτωση το στέλεχος θα αποστρατεύεται με τον κατεχόμενο διοικητικό βαθμό λαμβάνοντας όμως ποινή επί του βασικού μισθού, λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης, δηλαδή θα του αφαιρείται μια οικονομική προαγωγή.

δ. Θεσμοθέτηση ανώτατου χρονικού ορίου τοποθέτησης σε φρουρά.

ε. Καθορισμός εκ νέου της αρχαιότητας των  αξιωματικών.
στ. Τροποποίηση των αποστρατευτικών βαθμών και των τιμητικών διακρίσεων, των στελεχών των Κλάδων των ΕΔ.

ζ. Τροποποίηση των καταλυτικών βαθμών των στελεχών των ΕΔ, (φυσικά με περικοπές).

onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά