Συνάντηση του ΣΕΜΘ με Αντιπρόεδρο Επιτροπής Άμυνας της ΒτΕ‏

Στα πλαίσια συναντήσεων του Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Θ.  την 10/4/2014 συναντήθηκαν με τον κ. Σαλτούρο Παναγιώτη, Αντιπρόεδρο

Επιτροπής Αμυνας της Βουλής και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ. Με θετική  ανταπόκριση εκ μέρους του Κου

Αντιπροέδρου, Αντιπροσοπεία και το ΔΣ του ΣΕΜΘ έγινε δεκτό στην Βουλή των Ελλήνων και συζητήθηκαν τα παρακάτω

θέματα:
            α. Η διάκριση  της βαθμολογικής εξέλιξης των Ε.Μ.Θ. που ζητούν ,Ίση Ιεραρχική Προαγωγική Μεταχείριση Εθελοντών του Ν.1848/89 με τις Εθελόντριες του Ν.705/77 και τους Εθελοντές του άρθρου 45 ΝΔ 445/74.
            β. Η επίσης διάκριση  αναγνώρισης  του χρόνου υπηρεσίας  των Ο.Π.Υ.-Ε.Π.Υ. μετέπειτα Ε.Μ.Θ. , ως μετοχικής  σχέσης με τα ΕΛΟΑΣ-Ν-Α, χωρίς πρόσθετη κράτηση 2% . Οι ήδη καταβεβλημένες εισφορές 4% των Ε.Μ.Θ. κατά τον χρόνο της πενταετούς υπηρεσίας  τους ως Ο.Π.Υ.-Ε.Π.Υ. να αποτελούν ασφαλιστικές εισφορές και όχι κοινωνικό πόρο υπέρ ΕΛΟΑΣ-Ν-Α, των οικείων Μετοχικών Ταμείων δίχως να απαιτείται η διενέργεια περαιτέρω κρατήσεων 2% για την αναγνώριση της Μετοχικής τους σχέσης από της κατατάξεως τους στις Ε.Δ έως το χρόνο ισχύος του Ν.2936/2001 αφενός και αφετέρου ΟΥΔΕΠΟΤΕ συναίνεσαν  υπέρ Κοινωνικού πόρου να τίθενται οι εν λόγω εισφορές .
            γ. Η πλήρη εφαρμογή της Μονιμοποίησης μετά εφαρμογή άρθρου 46 παρ.10 και 11 του ΝΔ 445/74  και άρθρου 45 .


Επιπροσθέτως υποβλήθηκαν τα παρακάτω,κείμενα που έγιναν αποδεκτα ,για την κατάθεση τους ερωτημάτων στην ΒτΕ


Α. ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Α.
Οι Αξκοί και οι Υπξκοί του Υγειονομικού του Σ.Ξ. Και Π.Ν. που υπηρετούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία-υπηρεσίεςυγειονομικού- δικαιούνται ,μετά τις προβλεπόμενες εισφορές τα <<πολεμικά χρόνια >>. Αντίθετα στους υπηρετούντες στις υπηρεσίες Υγειονομικού της Π.Α. δεν έχει προβλεφθεί ομοίως τα ίδια δικαιώματα με τους συναδέλφους του Υγειονομικού του Σ.Ξ. και Π.Ν. Διαλαμβανομένου την αρχή της Συνταγματικής ισότητας και Διακλαδικότητας, τι προτίθεται να κάνει το ΥΠΕΘΑ προς λύση του θέματος και εφαρμογής επίσης του ίδιου δικαιώματος και στους υπηρετούντες σε Υγειονομικού ενδιαφέροντος, φορείς της Π.Α.


Β. ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΈΚΝΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ
Μετά τις παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, προβλέφθηκαν άδειες ανατροφής παιδιού και διευκολύνσεις λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, για τους ένστολους πατέρες που ανήκουν στο πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και για τους πατέρες αστυνομικούς. Ειδικότερα, εκδόθηκε το ΠΔ 3/2014, το οποίο προβλέπει
α) άνδρας αστυνομικός δικαιούται να κάνει χρήση πλήρους 9μηνης αδείας ανατροφής, ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία η μητέρα του ανηλίκου έχει κάνει χρήση 6μηνης ειδικής αδείας προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ και
β) χορηγείται άδεια ανατροφής στους πατέρες αστυνομικούς, ανεξαρτήτως του αν η μητέρα εργάζεται, καθώς και ένα επιπλέον εξάμηνο άδειας ανατροφής στους γονείς διδύμων και πολυδύμων, για κάθε παιδί πέραν του ενός.
Δεδομένου της Συνταγματικής Ισότητας του Ένστολου προσωπικού-Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα,τι προτίθεται να κάνει το ΥΠΕΘΑ προς λύση του θέματος και εφαρμογής επίσης των ίδιων δικαιωμάτων και στο Ένστολο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων .


Ο  Σ.Ε.Μ.Θ. και τα μέλη του αναμένουν λύσεις για  τα θέματα που ταλανίζουν τον θεσμό από δημιουργίας του.  .
          
 
Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
 
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
                                            Ασμίας  Αριστείδης Κασιδόπουλος             Ακστής  Σταύρος Σταυρίδης
                                                           (6983509047)                                          (6956030654)     
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα,δεν υπάρχη οργάνωση,συναδερφικότητα,σκοπός,αναμεταξύ των προερχομένων στρατιωτικών εκτός από των παραγωγικών σχολών.Ολοι οι Ε,ΕΜΘ,ΕΠΥ,ΕΠΟΠ έπρεπε να αγωνίζοντε για ολες τις αδικίες και το καλό του στρατεύματος,γιατί οι αδικίες δημιουργούν προβλήματα με τους ΣΜΥΝ και αντί νάμαστε μονιασμένοι,λογοφέρουμε αναμεταξύ μας και χαίροντε των σχολών.Δεν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε οι περισσότεροι,οτι εχουμε επιπεδο μορφωσης πολύ παραπάνω και δεν εκμεταλευόμαστε και τις γνωριμιες μας.Ετσι ποτε δεν θα κανουμε τίποτε και θαμαστε ερμαιο των αδικιών και των καταστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά