Νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών για τις ένοπλες δυνάμεις

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ονομάζεται Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι ίσως το μοναδικό στο είδος του ΠΜΣ που προσφέρεται από πανεπιστημιακό ίδρυμα σε όλο τον κόσμο.
Το ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης, είναι το μοναδικό παγκοσμίως και αφορά στη σωματική επάρκεια και βελτίωση της ποιότητας ζωής στις ένοπλες δυνάμεις. Χωρίς να αποκλείει αποφοίτους άλλων επιστημονικών περιοχών, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εφοδιάσει ηγέτες των ενόπλων δυνάμεων με ειδικές γνώσεις σχετικές με την μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής ικανότητας του ένστολου προσωπικού. Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει έμφαση στην κριτική ανάλυση των επιστημονικών πρακτικών που χρησιμοποιούνται διεθνώς προκειμένου οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία, η φυσική (σωματική) κατάσταση χωρίζεται στο κομμάτι που σχετίζεται με τις κινητικές δεξιότητες και σε εκείνο που αφορά την υγεία, σημειώνει ο κ. Κουτεντάκης και προσθέτει: Για τα άτομα που υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, το δεύτερο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιχειρησιακής επιτυχίας, διότι αφορά τη γενική φυσική (σωματική) κατάσταση των εμπλεκομένων και είναι σημαντικός συντελεστής της στρατιωτικής ετοιμότητας. Επίσης, η ολοκληρωμένη φυσική κατάσταση αποτελεί προϋπόθεση για αποφυγή τραυματισμών και γενικότερων προβλημάτων υγείας. Με δεδομένο τις αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις (ασύμμετρες απειλές, διαχείριση κρίσεων, συμμετοχή σε διεθνείς συμμαχίες, κ.λπ.) η σωματική και πνευματική επάρκεια αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα ένστολων στελεχών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην παραγωγή καταρτισμένων ένστολων στελεχών με ηγετικά χαρακτηριστικά για να παράσχουν αποτελεσματική συμβουλευτική σε θέματα σωματικής επάρκειας και εφαρμοσμένης ψυχολογίας για την προαγωγή της υγείας. Στην ανάπτυξη της κριτικής ανάλυσης της βιβλιογραφίας και παραγωγής έρευνας που σχετίζεται με τους ένστολους, αλλά και στη συνεργασία με ερευνητικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού.
Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης στη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας με πανεπιστήμια του εξωτερικού, στην ενίσχυση της κινητικότητας φοιτητών και διδακτικού προσωπικού, όπως και στην προσέλκυση φοιτητών και διδακτικού προσωπικού από το εξωτερικό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμα στο: http:// postgrad.pe.uth.gr/militaryfitness/.

dikaiologitika,gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά