Απάντηση ΥΠΕΘΑ στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων


Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Όπως κατ’ επανάληψη έχει διακηρύξει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρωταρχικό κριτήριο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προστασία του δημοσίου χρήματος στον ευαίσθητο τομέα των εξοπλισμών.

Η χθεσινή εξέλιξη με τα υποβρύχια αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή. Τα ποσά που καταβλήθηκαν για την αγορά τους διασφαλίστηκαν. Είναι σαφές από τη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι πέραν του ποσού που είναι ήδη δεσμευμένο στους λογαριασμούς του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων, δεν πρόκειται να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση του Δημοσίου. Όσον αφορά στους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται πλήρως την απασχόλησή τους έως την ολοκλήρωση των εργασιών.

Είναι φυσικό ότι υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη σχετικά με τα ΕΝΑΕ και το μέλλον της ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας της χώρας. Η επίλυση των θεμάτων αυτών είναι συναρμοδιότητα πολλών Υπουργείων, τα οποία ήδη εργάζονται για τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Όλες οι ερωτήσεις για τη συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες, θα απαντηθούν την Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών Άμυνας και Εξοπλισμών.

            Για την ώρα σημειώνουμε την αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η συμφωνία για την άμεση παραλαβή των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό είναι θετική εξέλιξη για το ελληνικό Δημόσιο.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά