ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΑΠ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, έλαβε χώρα σεμινάριο Θαλάσσιας Ασφάλειας και Επιτήρησης την 20 και 21 Μαρτίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.



Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν περίπου 150 συμμετέχοντες, ως εκπρόσωποι, των δομών της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Ομάδων Εργασίας του Συμβουλίου της ΕΕ), εκπρόσωποι επιχειρήσεων και αποστολών ΚΠΑΑ της ΕΕ, ερευνητικών προγραμμάτων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Θαλάσσιας Επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεκαοκτώ (18) κρατών -μελών της ΕΕ, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής.



Σκοπός του σεμιναρίου ήταν:
Να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι κύριες πτυχές της υπό εκπόνηση Στρατηγικής θαλάσσιας Ασφάλειας της ΕΕ και η επακόλουθη υλοποίησή της, στο στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο.



Να παρουσιαστούν οι δυνατότητες που υφίστανται στο πεδίο της θαλάσσιας επιτήρησης στο πλαίσιο του ΕΟΑ και η σύνδεση του τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας και επιτήρησης με ερευνητικά προγράμματα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς επίσης και με τη βιομηχανία.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά