Μπήκαμε στο υποβρύχιο Αμφιτρίτη - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Το υποβρύχιο Αμφιτρίτη ελλιμενίστηκε στον Πειραιά, στην προβλήτα του ΟΛΠ στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου προκειμένου να το επισκεφθει το κοινό. Οσοι λοιπόν επιθυμείτε να μπείτε σε ένα υποβρύχιο, σπεύσατε καθώς θα βρίσκεται εκεί εως τις 6.00 το απόγευμα.
 

Αν πάλι δεν προλαβαίνετε να πάτε, γνωρίστε το υποβρύχιο Αμφιτρίτη μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Newsit.

To υποβρύχιο...εξωτερικά



Το μήκους 56,1 μέτρων και μέγιστου πλάτους 6,2 μέτρων υποβρύχιο S-117, τύπου 209/1200, κινείται με 4 πετρελαιοκινητήρες (550bhp ο καθένας) και έναν ηλεκτροκινητήρα 3.730 kw.






Το εκτόπισμά του είναι 1.100 τόνοι και σε κατάδυση 1.285 τόνοι . Η μέγιστη συνεχής ταχύτητά του είναι 11,5 κόμβοι, ενώ σε κατάδυση μπορεί να φτάσει τους 21,5 κόμβους.






Είναι εξοπλισμένο με το σόναρ STN Atlas Elektronik CSU-3-4 και σύστημα ελέγχου βολής και διαχειρίσεως μάχης H.S.A. SINBADS M8/42 με σύστημα ελέγχου πυρός τορπιλών Mk.8.






Όσον αφορά στα συστήματα μάχης, διαθέτει 8 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 21 ιντσών για 14 τορπίλες SST4, A.E.G. SUT, Μκ.37, Mod 0 και κατευθυνόμενα βλήματα Sub-Harpoon.







Το υποβρύχιο...εσωτερικά



Η Αμφιτρίτη είναι το δευτερο απο τα 4 όμοιου τύπου υποβρύχια που ναυπηγήθηκαν στη δυτική Γερμανία με δαπάνες του ελληνικού δημοσίου.






Καθελκύστηκε στις 14 Ιουνίου 1978 στα ναυπηγεία HDW Στο Κίελο και παρεληφθηκε απο απο το ελληνικό ναυτικό στις 3 Ιουλίου 1979 και κατέπλευσε στο ναυσταθμο της Σαλαμινας στις 6 Σεπτέμβριου του 1979.



Μπορει να φιλοξενήσει μεχρι 40 ατομα προσωπικό. Αλλα δεν μπορούν να κοιμηθούν ταυτόχρονα ποτέ, οπότε υπάρχουν βάρδιες ακομα και στην ξεκουραση τους.






Πρόσφατα η Αμφιτρίτη  συμμετείχε σε ειδική επιχείρηση του NATO οπως αποκάλυψαν στο Newsit αξιωματικοί του υποβρυχίου.









ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά