ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κε Υπουργέ.

Το τελευταίο διάστημα από δημοσιογραφικές διαρροές έγινε γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία φέρεται να δικαιώνει τις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, που μόνες τους, χωρίς καμιά υποστήριξη από θεσμικούς παράγοντες, προσέφυγαν ενώπιόν του και ζήτησαν την ακύρωση του μνημονιακού νόμου 4093/2012, που οι Τροϊκανοί δυνάστες επέβαλαν προς ψήφιση από τους Έλληνες βουλευτές.

Πριν ακόμη καθαρογραφεί και δημοσιευτεί η εν λόγω απόφαση, προκειμένου να γνωρίσουμε το εύρος της αντισυνταγματικότητας του μνημονιακού νόμου, ήδη προκλήθηκαν και διέρρευσαν, πάλι δημοσιογραφικώς, σενάρια του τρόπου και του χρόνου επιστροφής των αντισυνταγματικώς κατά τη φερόμενη κρίση του ΣτΕ κρατηθέντων ποσών, από τη μισθοδοσία των Ελλήνων στρατιωτικών. Τα διαρρέοντα σενάρια, μάλιστα, προχωράνε ένα βήμα μπροστά και αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα που οφείλονται να επιστραφούν στους στρατιωτικούς, σε εκτέλεση της όποιας ανωτέρω απόφασης του ΣτΕ, θα κρατηθούν από τους ίδιους (τους στρατιωτικούς) σε μεταγενέστερο χρόνο, με νέο νομοθέτημα, προκειμένου επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία και κατευθυνθούν στους δυνάστες μας.

Κε Υπουργέ.

Ήδη με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14/2013 έγγραφό μας δημοσιοποιήσαμε την από 16-2-2013 μελέτη μας και γνωρίσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67% σε κατάσταση πενίας και οι στρατιωτικές οικογένειες προσπαθούν, πλέον, να συντηρηθούν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας, προστρέχοντας κατά εκατοντάδες στις στρατιωτικές λέσχες για σίτιση.

Μας τιμά το γεγονός ότι υιοθετήσατε την ανωτέρω διαπίστωσή μας αλλά ότι και ο ίδιος αντιληφθήκατε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περήφανοι Έλληνες στρατιωτικοί. Ποτέ δεν είναι αργά, ξέρετε. Σήμερα κιόλας μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα, αρκεί να υπάρχει θέληση. Τι λέτε κε Υπουργέ;

Η ψυχολογία του Έλληνα στρατιωτικού παραμένει σε ικανοποιητικό επίπεδο όταν ο ίδιος απερίσπαστος εκτελεί τα καθήκοντά του με τη σκέψη του καθαρή, γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία, που του έχει αφαιρέσει δικαιώματα, τα σταθμίζει με τη φροντίδα και τη μέριμνα για τα απλά θέματα της καθημερινότητας του ιδίου και της οικογένειάς του. Η ψυχολογία του Έλληνα στρατιωτικού τροφοδοτεί το ηθικό του και το ηθικό του την ισχύ της μαχητικότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Κε Υπουργέ.

Μην επιτρέψετε την υλοποίηση των όποιων σεναρίων θα φέρουν τους Έλληνες στρατιωτικούς σε περαιτέρω απόγνωση. Η εμπιστοσύνη μας ήδη κλονίστηκε, ας περισώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια. Φωτεινός σηματοδότης μας έγινε η υλοποίηση και όχι η υπόσχεση, η οποία πρέπει να παραμείνει κομμάτι του κακού παρελθόντος.

Σας προσκαλούμε για μια ακόμη φορά να κάνετε την υπέρβασή σας και να καθορίσετε τόπο και ημεροχρονολογία κατά την οποία αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας θα συναντηθεί μαζί σας για κατάθεση προβλημάτων και λύσεων όπως τούτα κατατίθενται από τα ίδια τα στελέχη, μέλη μας.

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά στην αποδοχή του αιτήματός μας και να είστε σίγουρος ότι όλοι μας θα κριθούμε.
 
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
 
Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά