Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την κηδεία του Αριέλ Σαρόν‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε χθες την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίσημη νεκρώσιμη τελετή και στην τελετή ταφής του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.

 

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο Αριέλ Σαρόν διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.

           

Υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του Κράτους του Ισραήλ και η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε αυτό.

           

Σε μια περίοδο με ιδιαίτερες εντάσεις, που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θέλουν και πρέπει να αφήσουν πίσω τους.

           

Η Διεθνής Κοινότητα προσδοκά την επανέναρξη των συνομιλιών, που θα εγγυηθούν τη διαρκή και μόνιμη ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

           

Μέσα από την κοινά αποδεκτή θέση των δύο κρατών του Παλαιστινιακού και του Ισραήλ, το δικαίωμα ύπαρξης του οποίου πρέπει να γίνει από όλους σεβαστό.

           

Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες εκπροσωπώ, συλλυπούνται την οικογένεια του Αριέλ Σαρόν και το Ισραήλ για την απώλεια και προσβλέπουν στην ειρήνευση και την ανάπτυξη της περιοχής και των λαών της».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά