Μυστήριο με δυο απόπειρες αυτοκτονίας Αξιωματικών σήμερα

Παραλίγο αυτόχειρες, δυο αξιωματικοί του Στρατού. Ένας νέος ανθυπολοχαγός ήπιε απορρυπαντικό κι ένας στρατιωτικός γιατρός έπεσε στη θάλασσα.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου δυο αξιωματικοί του Στρατού στη Λέσβο, με διαφορά λίγες μέρες ο ένας από τον άλλον, προσπάθησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Κι αν το να προβαίνει σε τέτοιες απονενοημένες ενέργειες ένας έφεδρος στρατιώτης ή έστω ένας επαγγελματίας οπλίτης, όπως έγινε πριν έναν περίπου μήνα στο Μανταμάδο, μπορεί να το κατανοήσει κανείς, απόπειρες αυτοκτονίας από εκπαιδευμένους μόνιμους αξιωματικούς δεν ερμηνεύονται. Δεν μπορεί να ερμηνευθεί πώς ένας ανθυπολοχαγός, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, μπορεί να αποπειράται να αυτοκτονήσει πίνοντας απορρυπαντικά. Ή πώς μπορεί να πέσει να πνιγεί στη θάλασσα ένας νέος στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής.

Τα δύο γεγονότα που συνέβησαν προσφάτως με διαφορά λίγων ημερών, έχουν προβληματίσει την τοπική στρατιωτική ηγεσία, που προσπαθεί να αντιληφθεί το πώς και το γιατί των δύο δυσερμήνευτων περιστατικών.
 
Το πρώτο συνέβη σε στρατόπεδο στην Αγία Παρασκευή. Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας μεγάλη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού. Κυριολεκτικά διεσώθη την τελευταία στιγμή.

 
Λίγες μέρες μετά, στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Σχολής Στρατιωτικής Ιατρικής, αποπειράται να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας στη θάλασσα. Κι αυτός διεσώθη την τελευταία στιγμή. 

Γιατί;
 Τα γεγονότα αυτά που φυσικά συνέβησαν με πρωταγωνιστές μόνιμα στελέχη, αξιωματικούς ειδικά εκπαιδευμένους, δεν μπορούν να ερμηνευθούν με το μέχρι τώρα τρόπο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς αφορούσε αυτόχειρες είτε εφέδρους είτε, στη χειρότερη των περιπτώσεων έως τώρα, επαγγελματίες οπλίτες. Όπως, για παράδειγμα, η περίπτωση του επαγγελματία οπλίτη που αυτοκτόνησε στο Μανταμάδο.
 
Όπως και να έχει η κατάσταση, οι ενέργειες των δύο αξιωματικών προβληματίζουν σοβαρά. Οι συνθήκες πάντως υπηρεσίας στη Λέσβο, οι έτσι κι αλλιώς σκληρές συνθήκες υπηρεσίας για Έλληνες αξιωματικούς, δε δικαιολογούν τέτοιες ενέργειες, αναφέρει το δημοσίευμα του onalert.gr. Πόσο μάλλον όταν, όπως πολλοί λένε, παρά την ελλιπή στελέχωση των μονάδων τα πράγματα δεν είναι και τόσο μαύρα στο νησί, όπως ίσως ήταν παλιότερες χρονιές.

.prismanews
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά