ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Μ.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΠ.1/2014
 
Μελετώντας την Φ.900α/4155/13704//9-1-2014 απάντηση της αναπληρωτή Υπουργού Κυρίας Φώφη Γεννηματά προς την αναφορά 1899/17-12-2013 στη Β.τ.Ε. του βουλευτή Κυρίου Ν. Νικολόπουλου     (που έχει ασχοληθεί πολλάκις με το βαθμολογικό μας θέμα), θα έπρεπε οι όποιες απορίες μας είχαν δημιουργηθεί από την άνωθεν αναφορά  εισέτι να είχαν σβήσει .
Αντί αυτού καινούριες απορίες γεννηθήκαν  …..
Απορούμε πως γίνεται  δυο θεσμοί που ο νομοθέτης  τους εξισώνει με το Ν. 1848/89 παρ. 5 άρθρο 13 , να εφαρμόζει διαφορετική εξέλιξη με το Ν. 3287/04 παρ. 1 άρθ. 13 μόνο για τον ένα θεσμό .
Απορούμε πως γίνεται για την επίτευξη καλύτερης λειτουργικότητας στις Ε.Δ. άτομα που εισήχθησαν την ίδια χρονιά, με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα , όπου εργάζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες και νόμους, να τελούν σε διαφορετικό εργασιακό καθεστώς  και να προάγονται βάση του τρόπου εισαγωγής τους  .
Απορούμε πως στο από 28/3/2011 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο μονιμοποιήθηκαν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας Ανθστές – Υπαξκοί Στρατού Ξηράς (ΦΕΚ Γ’ 220 5-4-2011) διαλαμβάνεται ότι η μονιμοποίηση τους έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 445/74, κάτι το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά ομοίως  στα Π.Δ/γματα με τα οποία έγινε η μονιμοποίησή  στο Πολεμικό Ναυτικό (ΦΕΚ Γ’ 310 16-5-2011) και  στην Πολεμική Αεροπορία (ΦΕΚ Γ’ 239 11-4-2011) .
Απορούμε με τη ΜΗ εφαρμογή του Ν.Δ. 445/74 (επί του αρθ. 5 παρ. 9. ‘’Οι μονιμοποιούμενοι τάσσονται μετά τους κατά την χρονολογία της μονιμοποιήσεως των υπηρετούντος εν τω Όπλω , ή Σώματι , ή Ειδικότητα εν οις εξελίσσονται ούτοι ομοιοβάθμους των’’ ) στους ΕΜΘ του  Στρατού  Ξηράς .
Απορούμε με το γεγονός ότι φοιτούμε στα ίδια σταδιοδρομικά σχολεία με τους μονίμους και μονιμοποιηθέντες συναδέλφους μας , πολλές φορές να επιτυγχάνουμε υψηλότερες τελικές βαθμολογίες από αυτούς , αλλά και πάλι να μη προαγόμαστε ομοίως.
Μα το κυριότερο απορούμε με το γεγονός να μας ανατίθενται καθήκοντα Αξιωματικού και υπηρεσίες Αξιωματικού , τροποποιώντας τις Πάγιες Διαταγές , να ανταπεξερχόμαστε πλήρως στα νέα μας καθήκοντα (βάση της πολυετούς πείρας και εκπαιδεύσεως μας ) , αλλά για το ΓΕΕΘΑ να μην απαιτείται τροποποίηση των ισχυόντων νόμων για τη βαθμολογική μας εξέλιξη .
Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και αποδεχόμαστε όλες τις αποφάσεις Δ.Ε.Α. , καθότι όλες ελήφθησαν ΠΡΙΝ την μονιμοποίηση μας με το Ν. 3883/10 .
Χαιρετούμε τη θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ΓΕΑ Ασμγο (Δ)                Π. Σιδηροκαστρίτη  σε αίτημα Υπαξιωματικού  ΕΜΘ σχετικά με τη ρύθμιση προαγωγής των ΕΜΘ σε Αξιωματικούς .
Προσδοκούμε μια ακόμα απόφαση Δ.Ε.Α. που εκκρεμεί με τα προαναφερθέντα πλέον δεδομένα-εξελίξεις, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ .
Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους μας .
Και ολοκληρώνοντας ο Σ.Ε.Μ.Θ. ευχαριστεί θερμά τον βουλευτή Κύριο Ν. Νικολόπουλο για τη θέση που έλαβε σχετικά με το φλέγον θέμα της άνισης μεταχείρισης του θεσμού των Ε.Μ.Θ. καθώς επίσης, γιατί επανέφερε στην ΒτΕ το θέμα.
Ευχόμαστε ολόψυχα να βρει συμπαραστάτες όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου στο έργο αυτό και να αποδώσει καρπούς η προσπάθεια του, για την αποκατάσταση της αδικίας που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια .
Εμείς από την πλευρά μας , είμαστε πάντοτε έτοιμοι και πρόθυμοι να ενημερώσουμε και να αιτηθούμε τυχόν ενέργειες  προς την επίλυση του βαθμολογικού ζητήματος .
Παραμένουμε ενωμένοι όλοι οι ΕΜΘ μαζί με τις οικογένειες μας , μετρώντας ‘’φίλους’’  και προσδοκούμε  μια δίκαιη λύση στο καθαρά ηθικό αίτημα μας.
 
Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
 
       Ασμίας  Αριστείδης Κασιδόπουλος            Ακστής  Σταύρος Σταυρίδης
                             (6983509047)                                         (6956030654)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά