Επανέρχονται μισθοί και συντάξεις ένστολων στα επίπεδα του 2012

Επανέρχονται μισθοί και συντάξεις ενστόλων στα επίπεδα του 2012
Βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως γνωρίζουν την απόφαση του ΣΤΕ, ανέφεραν σήμερα ότι βάσει αυτής, οι μισθοί των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) επανέρχεται στο επίπεδο του Ιουλίου 2012.
Παράλληλα, το Δημόσιο υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά που παρακράτησε από τους μισθούς από τον Αύγουστο 2012 έως σήμερα. Ταυτόχρονα, «ξεπαγώνουν» οι μισθολογικές προαγωγές. Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση του ΣΤΕ έχει ισχύ και για τους συνταξιούχους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει ένα πρόσθετο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 500 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, τα ίδια στελέχη δηλώνουν ότι αναμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣΤΕ, προκειμένου να ελέγξουν εάν αυτή αφορά και σε άλλους κλάδους (π.χ. επιδόματα Πανεπιστημιακών), αυξάνοντας κατ' επέκταση, το τελικό κόστος.
Αναφορικά, τέλος, με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (για την επάνοδο της οποίας στην Αθήνα, δεν έχει ορισθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία), το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέτει ως χρονικό ορόσημο τη συνεδρίαση του Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου. Επιζητεί να έχει υπάρξει έως τότε μια «συμφωνία προόδου», προκειμένου εν συνεχεία να ληφθεί απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά