Σημεία χαιρετισμού ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στον εορτασμό της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρας‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρέστη στον εορτασμό της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.

 

Τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο προσωπικό της Σχολής μετά την τελετή, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα αφήσουμε πίσω σαν κακή ανάμνηση τα όσα ζούμε αυτόν τον καιρό και θα φροντίσουμε άμεσα -και αυτό συνιστά μία δέσμευση -  να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες που έχουν γίνει, και για εκείνους που υπηρετούν, αλλά και για το άλλο σημαντικό κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων, που ποτέ δεν θεώρησα ότι είναι εκτός στρατεύματος.

 

Αναφέρομαι σε όλους εκείνους που υπηρέτησαν και σε κάποια στιγμή αφυπηρέτησαν. Θέλω για μία ακόμη φορά να πω ότι αποφεύγω και θα αποφεύγω για όσο καιρό είμαι Υπουργός Άμυνας, τον όρο απόστρατος. Γιατί ο όρος  δεν πάει ούτε στη ψυχή, ούτε στην ιδεολογία, ούτε στις αρχές όλων εκείνων που μία μέρα αποφάσισαν να υπηρετήσουν τη πατρίδα μέσα από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Είναι όλοι τους σε ένα καθεστώς μόνιμης εφεδρείας και φαντάζομαι ότι αυτό εκφράζει και εκπροσωπεί όλους εκείνους που σήμερα βρίσκονται στη συντροφιά μας και που δεν είναι ενεργά στελέχη, αλλά έχουν υπηρετήσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Σήμερα, από αυτήν την γεμάτη συμβολισμούς τελετή του εορτασμού της Προστάτιδος του Πυροβολικού, θέλω να εκπέμψω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σιγουριάς, ασφάλειας, πάνω από όλα για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα μας, αλλά και προς όλους εσάς, την αναγνώριση και το σεβασμό της ελληνικής Πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας.

 

Θα ξαναβρεί η πατρίδα μας και τον βηματισμό και τον προσανατολισμό της. Προϋπόθεση όμως για όλα αυτά είναι να μην αφήσουμε τίποτα να διασαλεύσει την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα του λαού μας. Για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Ο λόγος που αρθρώνουμε, οι πράξεις μας, οι ενέργειές μας, οι σκέψεις μας, να έχουν ως βασική τους αρχή τη διασφάλιση και ενίσχυση της εθνικής μας ενότητας.

 

Οσάκις στο παρελθόν κάτω από δύσκολες συνθήκες ο λαός μας ήταν χωρισμένος, η πολιτική τάξη διαιρεμένη και η εθνική μας ενότητα διαταραγμένη, τότε μπαίναμε δυστυχώς σε έναν κύκλο μεγάλων περιπετειών. Δεν θα το επιτρέψουμε τώρα. Και αυτό συνιστά μια από τις εγγυήσεις που στο σύνολό της εκπέμπει ως μήνυμα η κοινωνία και η πολιτική τάξη που εκπροσωπεί τη χώρα μας σήμερα».

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά