Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ισραήλ (15-16/12/2013)


 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ (15-16 Δεκεμβρίου 2013), δύο μήνες μετά την σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ.

 

Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ  Shimon Peres.

 

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί επίσης το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

 

            Τον κ. Αβραμόπουλο θα συνοδεύσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

 

 

 

                                  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ισραήλ (15-16.12.2013)

 

Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου έρχεται να επιβεβαιώσει τό άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων  Ελλάδος-Ισραήλ και αποσκοπεί να δώσει νέα ώθηση στην αμυντικο-στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ευρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ την τελευταία διετία διανύει περίοδο αναβάθμισης στρατηγικού μεγέθους, καθώς η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ έχουν σφυρηλατήσει μια νέα στρατηγική συνεργασία.

 

Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας του έτους 2014, που υπεγράφη τον περασμένο μήνα, περιλαμβάνει 47 δραστηριότητες (28 στην Ελλάδα και 19 στο Ισραήλ), μεταξύ των οποίων πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, κοινή εκπαίδευση προσωπικού, αλλά και συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

 

Με την επίσκεψη αυτή, η Ελληνική πλευρά εκφράζει τη βούλησή της για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ στον αμυντικό τομέα και ιδιαίτερα στους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας, της κυβερνοασφάλειας  αλλά και της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά