Σε ιδιώτες η οικονομική διαχείριση του Στρατού - Eπίδοξοι δολιοφθορείς στις μονάδες

Παραδίδουν σε ιδιώτες τις οικονομικές δραστηριότητες των στρατιωτικών μονάδων και ανοίγουν την πόρτα σε όσους θέλουν να επιχειρήσουν δολιοφθορά σε βάρος των Ένοπλων Δυνάμεων. Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2014 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται και αυτό το απίστευτο, που προκαλεί μείζονα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί μία τέτοια πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει «Δούρειο Ίππο» σε βάρος της άμυνας της χώρας.

Στο σημείο που αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη σελίδα 53 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, προτείνεται μεταξύ άλλων «η απεμπλοκή των στρατιωτικών μονάδων από την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων με ανάθεση αυτών σε εξωτερικούς φορείς (outsourcing), στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ιδιωτικές εταιρείες θα «εισβάλουν» σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και θα προβαίνουν για λογαριασμό τους σε παραγγελίες από τρόφιμα για τους στρατιώτες και γενικά το προσωπικό του Στρατεύματος μέχρι και ανταλλακτικά για τα οπλικά συστήματα των Ένοπλων Δυνάμεων.
Και το ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι: Ποιος ελέγχει το ποια εταιρεία θα μπαίνει στα στρατόπεδα και θα ασκεί οικονομική διαχείριση; Μπορεί κανείς να αποκλείσει πώς μία εταιρεία μπορεί να έχει έδρα στην Ελλάδα αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Τούρκων, οι οποίοι μπορεί μέσω αυτής της οδού να προκαλέσουν ακόμη και δολιοφθορά σε κρίσιμα οπλικά συστήματα του Στρατού
'Η επίσης οι υπάλληλοι της να δουλεύουν ως πράκτορες και να διαρρέουν κρίσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία μονάδων των ειδικών δυνάμεων ή των μονάδων προκαλήψεως;
Είναι απαράδεκτη και πιθανόν υποβολιμαία αυτή η πρόταση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να την απορρίψει αμέσως και να μη επιτρέψει τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην οικονομική διαχείριση των στρατιωτικών μονάδων που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιχειρησιακή τους λειτουργία.
Τα περί «εξοικονόμησης προσωπικού και μέσων, μείωσης των λειτουργικών δαπανών τους, καθώς και τη ενίσχυση των πόρων των Μετοχικών Ταμείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών εντάσσονται στη γραμμή Κον Μπετίτ που θέλει άοπλες τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όσον αφορά τα στοιχεία του προυπολογισμού για την άμυνα, τα κονδύλια συνεχίζουν να μειώνονται δραματικά με τις δαπάνες για νέους εξοπλισμούς να υποχωρούν στα 583 εκατ. ευρώ από τα 650 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.
Πόσο άλλο θα μειώσουν τους εξοπλισμούς. Αυτό το ποσό δεν επαρκεί ούτε καν για ανταλλακτικά. Σε λίγο θα μοιράσουν και… σφεντόνες.
defencenet.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά