ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗ"

Μια εξαιρετική παρουσίαση βιβλίου έγινε χθες στο Αμφιθέατρο Πνευματικού κέντρου Δήμου Τρίπολης "Η αφήγηση ενός μαχητή" του Καθηγητή Ιωάννη Γκιώνη  άγγιξε το κοινό και κέρδισε αναγνώστες. Ένας φόρος τιμής στη μνήμη όλων των ανώνυμων μαχητών
και στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως.

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Εισαγωγή έκανε ο κ. Κουτσανδρέας Παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ημέρας
Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αμάλθεια» (που είχε την διοργάνωση της παρουσίασης)

Ο Κώστας Μυλωνάς, Αξιωματικός ε.α., τ. Αντινομάρχης Αρκαδίας , αναφέρθηκε στην ιστορία της IV Μεραρχίας ΠΖ "Σιδηρά Μεραρχία" και είπε ότι "Η φιλοπατρία δεν ειναι σωβινισμός αλλά αναγκαιότητα. Το  να μένει η χώρα μας ελεύθερη είναι από τις αρετές του λαού μας"

Το ενδιαφέρον όμως τράβηξε ο χαιρετισμός του Επιτελάρχη IV Μεραρχίας ΠΖ Θ. Δρακόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε σε γεγονότα κατά τις μάχες του 11ου ΣΠ , την ιστορία του στρατοπέδου, τις διακρίσεις του 11ου στους πολέμους. Εκείνο όμως που απογείωσε την ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα ήταν "Σε αυτόν τον τόπο τιμάμε τον στρατηγό Θ. Κολοκοτρώνη. Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού είναι ο Θ. Κολοκοτρώνης του επόμενου αιώνα" Αυτή είναι η απάντηση στο τι είναι το 11ο ΣΠ για τον τόπο!!!!" 

Έπειτα για το βιβλίο μίλησε ο Μιχάλης Πανόπουλος, Εκπαιδευτικός, τ. Γεν. Γραμματέας Νομαρχίας Αρκαδίας, ο οποίος τόνισε "Το βιβλίο είναι μια πολύτιμη προσφορά στο σήμερα, τονωτική ένεση για να μελετήσουμε τις ρίζες μας"

Τέλος η παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία του συγγραφέα Ιωάννη Γκιώνη  ο οποίος είπε για το πως έγραψε το βιβλίο μέσα απο το ημερολόγιο του μαχητλη Κατσιαπη και έκλεισε "Σήμερα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα"

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διοικητής του 11ου ΣΠ κ. Αργυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Στ Κουκάκης, ο Πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου Τρίπολη κ. Ταλούμης, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και εκπρόσωπος τυφλών Ελλάδας Β. Αυγουλάς, ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αρκαδίας κ. Χρονόπουλος και πολλοί άλλοι.











 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά