Ευτυχής εξέλιξη για ΕΠΟΠ με διάτρηση στομάχου, στην Λήμνο…

Χθες το βράδυ στις 22:30, ΕΠΟΠ προσήλθε στο ΣΤΕΠ της Λήμνου λόγω έντονου κοιλιακού άλγους. Άμεσα εξετάστηκε από στρατιωτικό ιατρό και ετέθη η υποψία διάτρησης στομάχου. Στις 22:40 αναχωρούσε το στρατιωτικό ασθενοφόρο για το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, ενώ ήδη είχε γίνει ενημέρωση του τμήματος επειγόντων του νοσοκομείου για το περιστατικό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Το ασθενοφόρο έφθασε στο νοσοκομείο σε πέντε λεπτά καθώς απέχει μόλις 2 Km από το ΣΤΕΠ. Εκεί υπεβλήθη στον απαραίτητο έλεγχο και επιβεβαιώθηκε η διάγνωση. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ετοιμαστεί για χειρουργείο και στις 23:45 ο ασθενής πέρναγε την πόρτα της χειρουργικής αίθουσας. Όλα πήγαν καλά κατά την διάρκεια του χειρουργείου και ο ασθενής αυτήν την στιγμή είναι εκτός κινδύνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ταχύτατη ενεργοποίηση όλου του μηχανισμού ( μιά ώρα και ένα δεκαπέντε λεπτά από την ώρα που ο ασθενής παρουσιάστηκε στον πρώτο ιατρό μέχρι να μπεί για χειρουργεί) είχε σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπισθεί ο ασθενής με τον άριστο τρόπο και πως  στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η ελάχιστη καθυστέρηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές και ίσως σε κίνδυνο για την ζωή του ασθενούς.
Το περιστατικό αυτό, το οποίο για περιοχές όπως η Λήμνος είναι κάτι σύνηθες, μας οδηγεί αγόγγυστα σε κάποια συμπεράσματα.
  • Η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών ιατρών και των ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου λειτούργησε άψογα, εύρυθμα και προς το απόλυτο όφελος του ασθενούς.
  • Ευτυχώς που ο ασθενής έπαθε αυτό που έπαθε στην Λήμνο γιατί αν του είχε συμβεί σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Αθήνα θα χρειαζόταν 2 ώρες μόνο για να περάσει την πόρτα των επειγόντων. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε σε πόση ώρα θα χειρουργούνταν.

    http://www.limnosreport.gr/archives/23603
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά