Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη‏


 «Οι εθνικές επέτειοι έχουν αξία από την ώρα που επικαιροποιούν διαχρονικά μηνύματα της Ιστορίας.

 

Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, ζήσαμε όμορφες στιγμές. Μοιραστήκαμε ανώτερα και ευγενή αισθήματα με τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που παρακολούθησαν μαζί μας αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση.

 

Νιώσαμε να δυναμώνει το φρόνημα του λαού μας και να παίρνουμε όλοι δύναμη, μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η σημερινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα σημαντικό σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό: ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη.

 

 Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τα έχει καταφέρει. Και τώρα θα βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εγγυήτριες της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας. Είναι προασπιστές της ίδιας της Δημοκρατίας και των κατακτήσεων του λαού μας.

 

Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, λαός και στρατός στάθηκαν ενωμένοι μπροστά στην κοινή μας απόφαση να οδηγηθούμε σε καλύτερους καιρούς.

 

Η Κυβέρνηση δίνει μία μεγάλη και δύσκολη μάχη. Στο πλευρό της καλούνται να σταθούν όλοι. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα και να μην διολισθαίνουμε στο να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά.

 

Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή μας που διέρχεται μία ιστορική φάση αστάθειας, ρευστότητας και αβεβαιότητας: η Ελλάδα είναι ισχυρή. Είναι ισχυρός σταθεροποιητικός παράγοντας, πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου.

 

Στέλνουμε μήνυμα προς τους γείτονές μας. Στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους φίλους μας μέσα στους κόλπους της μεγάλης μας χώρας, της Ευρώπης, θυμίζοντας ότι αυτή η χώρα έχει μεγάλη Ιστορία, μία σημαντικότατη συνεισφορά στην κατάκτηση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας στον ελεύθερο κόσμο. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

 

Είχαμε κοντά μας τον Κύπριο Υπουργό Εθνικής Αμύνης. Μοιράστηκε μαζί μας τα ανώτερα ευγενή νοήματα αυτής της επετείου. Είμαι βέβαιος ότι θα μεταφέρει στον κυπριακό ελληνισμό ένα μήνυμα αλληλεγγύης της πατρίδας μας και του λαού μας.

 

Σήμερα δυναμώθηκε και ενισχύθηκε το φρόνημα του λαού μας. Αποδώσαμε τιμή στα στρατευμένα παιδιά μας και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Και το σημαντικό που αξίζει να επισημανθεί: οι Θεσσαλονικείς με την παλλαϊκή συμμετοχή τους σε αυτή την παρέλαση, ήρθαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα εκ μέρους του ελληνικού λαού που περιμένει από εμάς, από όλους, από σύσσωμη την πολιτική τάξη της χώρας, να δυναμώσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσά μας, να εμβαθύνουμε την ψυχική μας ενότητα και να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο στις προκλήσεις της εποχής.

 

Και θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα και από αυτή την κρίση θα βγει νικήτρια. Ο λαός μας θα βρει και πάλι την προοπτική του, την ελπίδα του και δεν θα αργήσει η μέρα που θα ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας και κυρίως για τις νεότερες γενεές.

 

Τέλος, ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης μέσα από την επέτειο αυτή, σε όλους εκείνους που πριν από εμάς έχτισαν την Ελλάδα της περηφάνιας, της τιμής, της αξιοσύνης. Στα δικά τους βήματα θα συνεχίσουμε και ως προς αυτό η επέτειος, επειδή ακριβώς επικαιροποιεί τα ανώτερα αυτά ευγενή νοήματα, έχει αξία και για εμάς και για τους επόμενους».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά