Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρώσικης Ομοσπονδίας Valentina Matvienko‏


«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με την Πρόεδρο της Άνω Δούμα κυρία Valentina Matvienκo, γνώριμη και φίλη από τον καιρό ακόμα που ήμουν Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών και είχαμε εγκαινιάσει ένα ευρύ σχέδιο, το οποίο σιγά-σιγά άρχισε να εφαρμόζεται καταρχήν για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις. Σήμερα, με τις καινούργιες μας ιδιότητες, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε γενικότερα για θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα και βεβαίως να αναλύσουμε την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή μας.

            Συζητήσαμε επίσης για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία στο τομέα της Άμυνας ανάμεσα στις δύο χώρες.

            Επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν στη χώρα μας και βέβαια ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στην κρίση στη Συρία. Εκεί θυμίζω για μια ακόμα φορά -και ήταν πάγια και σταθερή η θέση της Ελλάδος από το ξεκίνημα αυτής της κρίσης -ότι πρέπει πάση θυσία να επιδιωχθεί πολιτική λύση.

Για αυτό και η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δύο Πρόεδροι, τόσο ο Πρόεδρος Πούτιν, όσο και ο Πρόεδρος Ομπάμα, χαιρετίστηκε και χαίρει της στήριξης της διεθνούς Κοινότητας, πάντοτε προσβλέποντας στην επίλυση πολιτικά αυτού του ζητήματος, αυτής της κρίσης, η οποία θέτει σε μεγάλους κινδύνους, όχι μονάχα την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Ζητήματα λοιπόν ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας κυριάρχησαν στη συζήτησή μας.

            Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω και να αναδείξω κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Πρόεδρο της Άνω Δούμα, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή, ως ένας παράγοντας σταθερότητας. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, να αναδεικνύεται αυτός ο ρόλος και οι δυνατότητες της χώρας, όπου το ελληνικό αμυντικό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο.

Είμαστε μια φιλειρηνική χώρα. Διαχρονικά η πατρίδα μας ήταν πάντοτε στη πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για ειρήνη, συνεργασία, ασφάλεια και σταθερότητα και αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει στην ευρύτερη γειτονιά μας, στην Ανατολική Μεσόγειο και στον κόσμο ολόκληρο».


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά