Τελετή επίδοσης διακριτικού πτερύγων στους Ευέλπιδες ΙVης τάξεως στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων‏


O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος απένειμε σήμερα σε τελετή στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, τα διπλώματα και τα διακριτικά πτερύγων στους Ευέλπιδες IVης τάξεως, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην πτώση με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα.

 

Κατόπιν ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στην Πάχη Μεγάρων όπου ενημερώθηκε από στελέχη της Αεροπορίας Στρατού για το πρόγραμμα των ελικοπτέρων ΝΗ-90 του Στρατού Ξηράς, τις δυνατότητές τους σε περίοδο ειρήνης και πολέμου, τον εξοπλισμό που φέρουν και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, το βαθμό εκπαιδεύσεως των νέων χειριστών, καθώς επίσης και την εξέλιξη της επιχειρησιακής ένταξης των ελικοπτέρων αυτών στο όπλο της Αεροπορίας Στρατού.

 

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος σε χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους Ευέλπιδες IVης τάξεως, ανέφερε τα παρακάτω:

 

«Τεταρτοετείς ευέλπιδες, σήμερα με τις ευλογίες της Εκκλησίας και με την παρουσία της Πολιτικής και της Στρατιωτικής ηγεσίας, θέσατε στο στήθος σας τις πτέρυγες των αλεξιπτωτιστών, του πιο ένδοξου κομματιού του Ελληνικού Στρατού. Το γεγονός ότι εθελοντικά ζητήσατε και επιδιώξατε σήμερα να βάλετε στο στήθος σας αυτό το σύμβολο, δείχνει κάτι για όλους εμάς που έχει γενικότερη σημασία και αξία: ότι ακόμα υπάρχει σθένος, δύναμη, ψυχή. Αυτό το μήνυμα στέλνει στην ελληνική κοινωνία συνολικά το σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

 

Είναι η πρώτη φορά από ότι πληροφορήθηκα που ένα τμήμα των Ευελπιδων ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της ηγεσίας και εκπαιδεύεται κάτω από συνθήκες σκληρές, δύσκολες, έτσι ώστε αύριο όταν έρθει η ώρα να αναλάβετε τα ηγετικά σας καθήκοντα να εμπνεύσετε τους στρατιώτες, τους υπαξιωματικούς και τους συναδέλφους σας.

 

Σας εύχομαι με όλη μου την καρδιά, η πορεία σας μέσα από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, πάνω από όλα να ικανοποιήσει το ανώτερο και ευγενές ιδανικό που μια μέρα σας ενέπνευσε να ενταχθείτε στις τάξεις τους. Λέω κάθε φορά, και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν έχει κανείς παρά να μοιραστεί με τις Ένοπλες Δυνάμεις τέτοιες στιγμές, για να πεισθεί ότι σε πείσμα των καιρών υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, των αξιών, της άδολης αγάπης για την πατρίδα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που εκπέμπεται σήμερα από αυτή τη σεμνή, συνάμα δε και γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση.

 

Το ότι θυσιάζετε χρόνο και δεν ζητήσατε αποζημίωση γι’ αυτή την εκπαίδευση, δείχνει τελικά ότι πάνω από τις υλικές αξίες υπάρχουν οι ανώτερες ηθικές και πατριωτικές αξίες. Είναι ένα ακόμη μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από αυτό το χώρο, όχι μονάχα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Εύχομαι εξ ονόματος της ελληνικής Πολιτείας, να έχετε δύναμη, αντοχή, να είστε πάντοτε έτοιμοι να ανταποκριθείτε στο υπέρτατο καθήκον προς τη πατρίδα και να γνωρίζετε και εσείς και οι συνάδελφοί σας ότι η Πολιτεία, που εκπροσωπεί και εκφράζει τον ελληνικό λαό, στέκεται με σεβασμό και αναγνώριση στη μεγάλη και σπουδαία αποστολή σας.

 

Σε αυτό το πνεύμα σας συγχαίρω και εύχομαι ο δρόμος της επαγγελματικής σας διαδρομής να έχει πάντοτε αυτά τα ανώτερα ιδεολογικά χαρακτηριστικά με τα οποία επενδύσατε το όνειρό σας την ώρα που περνούσατε το κατώφλι της Σχολής Ευελπίδων.

 

Σας εύχομαι καλή δύναμη, υγεία και μοιράζομαι σήμερα τη συγκίνηση και τη χαρά, πάνω από όλα των δικών σας ανθρώπων, της οικογενείας σας, της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των παρευρισκόμενων σε αυτή την όμορφη, γεμάτη συμβολισμούς τελετή.

 



Και πάλι σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά