Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου σε SEEBRIG,1η Στρατιά και ΑΤΑ-Δήλωση ΥΕΘΑ‏


O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα την Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern European Brigade - SEEBRIG) που εδρεύει στον Τύρναβο, όπου παρέστη στην αλλαγή Προεδρίας της Πολιτικο – Στρατιωτικής Συντονιστικής Επιτροπής (Politico-Military Steering Committee - PMSC) της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Θεμάτων Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Defence Ministerial Coordination Committee - SEDM-CC), καθώς επίσης και στην αλλαγή Διοικήσεως της SEEBRIG.

 

Πρόεδρος της PMSC ανέλαβε ο Υφυπουργός Αμυντικής Πολιτικής και Σχεδιασμού της Ρουμανίας, Sebastian Huluban διαδεχόμενος τον   Υφυπουργό Άμυνας της Ιταλίας, Gioacchino Alfanο.

 

Την Διοίκηση της SEEBRIG παρέλαβε ο Τούρκος Ταξίαρχος Hakan Eser από τον Σκοπιανό Ταξίαρχο Zdravko Popovski.

 

Στο περιθώριο της τελετής ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό  Άμυνας της πΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν τις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών.

 

Μετά την τελετή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα, εδώ στον Τύρναβο σε αυτήν την πραγματικά όμορφη γεμάτη συμβολισμούς τελετή, παραδόθηκε η διοίκηση της SEEBRIG σε Τούρκο Ταξίαρχο στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις χώρες της περιοχής.

 

Εκείνο που τόνισα κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας μου είναι η ανάγκη να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν η ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης από το όποιο κακό της παρελθόν, μέσα από σχέσεις συνεργασίας αλληλεγγύης, φιλίας. Να δημιουργήσουμε μία όαση ασφάλειας για όλους τους λαούς της περιοχής.

 

Σε αυτό το κλίμα τελέστηκε σήμερα η τελετή. Παραδόθηκε η διοίκηση από τον Σκοπιανό Ταξίαρχο στον Τούρκο Ταξίαρχο, με την παρουσία πολιτικών εκπροσώπων των χωρών της ευρύτερης περιοχής μας.

 

Το μήνυμα που στέλνει αυτή η τελετή είναι ότι παρά το γεγονός οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σαν κύριο σκοπό την προστασία της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας μιας χώρας, γίνονται συγχρόνως και συντελεστές για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας.

 

Και αυτό είναι το γενικότερο μήνυμα που εκπέμπει η χώρα μας σε ολόκληρη τη περιοχή, ως ένας εκ των σταθερότερων παραγόντων στην νοτιοανατολική Ευρώπη, που έχει πάντα τις δυνατότητες να αναλάβει αποστολές στο όνομα της διεθνούς συνεργασίας και της ειρήνης.

 

Είχα την ευκαιρία  να συναντηθώ και με τον Υπουργό Αμύνης των Σκοπίων, με τον οποίο είχαμε μια εθιμοτυπική συνάντηση και βεβαίως να μιλήσουμε για θέματα που αφορούν στην αμυντική μας συνεργασία».

 

Ακολούθως ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

 

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά