΄ΣΥΣΜΕΔ: Δωρεάν Μετακινήσεις Στρατιωτικών


Κε Υπουργέ.

 

              Σύμφωνα με την παράγραφο 5α του άρθρου 20 του σχετικού (α), όπως προστέθηκε με το άρθρο 10 του (β) ομοίου, ορίζεται ότι: «Στον προϋπολογισμό εξόδων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης εγγράφονται πιστώσεις για έξοδα κίνησης προσωπικού, οι οποίες κατανέμονται και μεταφέρονται στους προϋπολογισμούς των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών και των ΚΤΕΛ αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, για την ελεύθερη κυκλοφορία του αστυνομικού και πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και των συνοριακών φυλάκων και ειδικών φρουρών με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία κατά τις μετακινήσεις τους για εκτέλεση υπηρεσίας…..».

             

              Ήδη από το έτος 2010, με τα σχετικά (γ) έως και (στ) έγγραφά μας, ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την ανάλογη εγγραφή πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ελεύθερη κυκλοφορία των Ελλήνων στρατιωτικών με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, κατά τη μετακίνησή τους για εκτέλεση υπηρεσίας, πλην όμως μέχρι και σήμερα αυτό δεν υλοποιήθηκε.

 

              Το (τέως) Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς το οποίο απευθυνθήκαμε μας γνώρισε, με το σχετικό (ζ), ότι προκειμένου να ικανοποιηθεί το ανωτέρω αίτημά μας απαιτείται η ανάληψη της σχετικής πίστωσης εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με τις πιστώσεις που εγγράφονται για την ελεύθερη μετακίνηση των οπλιτών θητείας.    

 

              Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να αρθεί το αίσθημα αδικίας που διακατέχει τους Έλληνες στρατιωτικούς έναντι των υπαλλήλων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, επανερχόμενοι στα σχετικά (γ) έως και (στ) έγγραφά μας, τα οποία αποστέλλουμε συνημμένα για ενημέρωσή σας και εκτιμώντας ότι η πίστωση που πρέπει να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τον προαναφερθέντα λόγο (ελεύθερη μετακίνηση στρατιωτικών) είναι της τάξης των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00 €), με τη σιωπηρή υιοθέτηση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα εγγραφής της εν λόγω πίστωσης στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

              Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και ευελπιστώντας στην υιοθέτηση της πρότασής μας παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

 

              Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

 

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά