Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά το πέρας του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στη Λιθουανία‏


«Στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους, τρία ήταν τα βασικά σημεία συζήτησης. Πρώτα από όλα η ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Μετά η ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας.

 

            Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για τις δυνατότητες της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και να υπογραμμίσω, να επισημάνω την ανάγκη διατήρησής της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

 

            Κατά τη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε, ήταν εύλογο να κυριαρχήσει το θέμα της Συρίας. Υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις που λίγο πολύ μας είναι γνωστές. Διαπιστώθηκε ωστόσο μια κοινή προσέγγιση στο γεγονός ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και δεν αμφισβητείται στην περίπτωση της Συρίας.

 

            Υπογράμμισα την ελληνική θέση για πολιτική λύση που συνεπάγεται την εξάντληση όλων των ειρηνικών και διπλωματικών μέσων με την ολοκλήρωση της αποστολής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία και βέβαια να τιμωρηθούν γι’ αυτό».

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά