Ανακοίνωση για τον διορισμό συγγενών μελών θανόντων στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων

Με το διορισμό 72 μελών οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος για την Πατρίδα, καθώς και ενός μέλους οικογένειας που έχει υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, εκπληρώνεται ένα – ηθικό κυρίως - χρέος της Πολιτείας.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από σχετική πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, για περιπτώσεις διορισμού που εκκρεμούσαν στα συναρμόδια Υπουργεία αρκετά χρόνια. Ο συνολικός αριθμός των σχετικών αιτημάτων από τις οικογένειες των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτών που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, που ικανοποιήθηκε είναι 72.
Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία εκπληρώνει υποχρεώσεις με ιδιαίτερο ηθικό βάρος απέναντι στις οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα για να διασφαλίσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επίσης, εκπληρώνει – ως οφείλει - την υποχρέωσή της απέναντι σε εκείνες τις οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο.
Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την Υπουργική Απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνεται συγγενής του υποσμηναγού Γιώργου Λυκούδη, που στις 14 Οκτωβρίου 2004, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, στο Πήλιο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης.
Επίσης, περιλαμβάνεται συγγενής του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, που στις 26 Αυγούστου 2010, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, πλησίον της Ιεράπετρας Κρήτης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. Ακόμη, περιλαμβάνεται συγγενής του Αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα, που στις 30 Ιουλίου 2010, κατέπεσε με το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH-64, στην Πάχη Μεγάρων.
Επιπλέον, περιλαμβάνεται συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Μαϊου 2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F-4, κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο πιλότοι και δυο κορίτσια.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά:
«Με τη ρύθμιση αυτή εκπληρώνεται μια ηθική υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θυσίασαν τη ζωή τους επιτελώντας το καθήκον τους στην Πατρίδα και στην κοινωνία».
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Στο πλαίσιο των περιορισμένων προσλήψεων που θα γίνουν στο Δημόσιο τη διετία 2013-2014, η Πολιτεία λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για ορισμένους συμπολίτες μας. Αυτή τη μέριμνα δείχνουμε σήμερα – και αυτή την ηθική υποχρέωση εκπληρώνουμε – αποκαθιστώντας στενούς συγγενείς των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα μας, διασφαλίζοντας την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια από κάθε ξένη επιβουλή. Παράλληλα, την ίδια ηθική υποχρέωση έχουμε και απέναντι σε οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν προς χάριν της Πατρίδας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά