Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια‏


Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

 

 

 

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους αυτές τις δύσκολες ώρες για την ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο.

 

Γνωρίζετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας.

 

Από την άλλη μεριά όμως, με την ετοιμότητα και το αξιόμαχό τους, είναι πάντοτε στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου.

 

Η δημοσιονομική συγκυρία δεν έχει επηρεάσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο εύψυχον του στρατεύματος. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υψηλή αίσθηση του εθνικού τους καθήκοντος.

 

Παρά το γεγονός ότι η πίεση είναι ασφυκτική, σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, το αμυντικό μας σύστημα είναι ένα εκ των καλύτερων στην Ευρώπη. Και από την ώρα που η Πολιτεία -και αυτή είναι η δικιά μας έγνοια και αποστολή- καταφέρνει να διατηρήσει το αμυντικό μας σύστημα στο επίπεδο που βρίσκεται, τότε πραγματικά η αποστολή τους μπορεί να εκπληρώνεται με επιτυχία και οι Έλληνες πολίτες, πάνω απ΄ όλα, να αισθάνονται ασφαλείς.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε ή όχι με τη θεωρία των δύο άκρων, αλλά θα ήθελα την άποψή σας γι΄ αυτή τη συζήτηση που έχει ανοίξει και για το κατά πόσο υπάρχει πεδίο, ούτως ώστε με βάση τα τελευταία γεγονότα που έχουν συμβεί, η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου.

 

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, με κορύφωση την εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι, μας στέλνει ιδιαίτερα ανησυχητικά μηνύματα. Διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία μας, η κοινωνική γαλήνη, η εθνική ενότητα. Πρέπει πάση θυσία αυτά να διασφαλισθούν και εκτιμώ ότι είναι χρέος όλων ανεξαίρετα των πολιτικών δυνάμεων, να ορθώσουν ένα τείχος μπροστά σε αυτήν την απειλή.

 

Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές. Ετούτη την ώρα έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπισθούμε αυτά που κατέκτησε ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη. Όλα αυτά, κάτω από συνθήκες εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και βεβαίως, της απαραίτητης κοινωνικής γαλήνης.

 

Η Ιστορία στο παρελθόν, μας είχε επιφυλάξει ιδιαίτερα δύσκολες και τραγικές στιγμές, οσάκις ξεφύγαμε από αυτόν το δρόμο.

 

Η δική μας γενιά έχει υποχρέωση να σταθεί όρθια και να μην επιτρέψει σε τίποτα να απειλήσει τη Δημοκρατία, την εθνική ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου;

 

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά