Συνεργασία ΥΠΕΘΑ και Υπ. Υγειας, για ακριτικά νησιά και υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Αττική και στην ΘεσσαλονίκηΔ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Υποδεχτήκαμε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον φίλο και συνάδελφο Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίον είχαμε μια πραγματικά εξαιρετική, εγκάρδια και χρήσιμη συνεργασία για θέματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας. 

Η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και βέβαια εθνική προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης, κάτω από τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που καλούμεθα όλοι να ασκήσουμε την αποστολή μας. Και μας αφορά όλους.

 Ο χώρος της υγείας και οι λειτουργοί του έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Συζητήσαμε λοιπόν σήμερα με τον Υπουργό Υγείας για κοινές δράσεις και συνέργειες ανάμεσα στα δύο Υπουργεία. 

Πιο αναλυτικά:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο πλαίσιο της συνεχούς φροντίδας, της μέριμνας για όλους τους κατοίκους των Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, έχει δημιουργήσει μια διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό η οποία επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις ανεπτυγμένες ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.  

Ήδη για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί ο Άγιος Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη  και το Καστελόριζο. 

Αποφασίσαμε επίσης την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, με την περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και εξειδικευμένων Στρατιωτικών Ιατρών, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις δυνατότητες των Σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ.

Με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας θα διατίθεται το απαραίτητο  φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν  κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.

Αποφασίσαμε ακόμη την υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με ενίσχυση της εφημερίας των νοσοκομείων. Αυτό το τελευταίο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο.

Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιάδη για την συνεργασία μας. Όπως είχα την ευκαιρία να επισημάνω και κατά την διάρκεια της συνάντησης, θεωρώ ότι αυτή η συνεργασία θα αποδώσει, θα φέρει αποτελέσματα και το κυριότερο θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στις ακριτικές περιοχές της χώρας, προσφέροντας στο κοινωνικό έργο, που όπως επεσήμανα είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης μας.

 Α ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό Εθνικής Αμύνης για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στην υγεία των Ελλήνων πολιτών, τόσο με τη βοήθεια στις αεροδιακομιδές, όσο και γενικά με την παροχή κάθε υποστηρίξεως, όταν υπάρχουν σχετικά αιτήματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία του δικού μας σκοπού.

Σήμερα ήρθαμε εδώ, κατά βάση, για δύο θέματα. Το πρώτο, η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Υπουργείων, έτσι ώστε να συντονίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνάμεις μας για την παροχή των βελτίστων δυνατών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και θέλω να ευχαριστήσω  τον κύριο Υπουργό, γιατί έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το θέμα.  

Πιστεύω ότι η προηγούμενή του θητεία στο Υπουργείο Υγείας, που ήταν νομίζω ο πιο μακροχρόνιος Υπουργός Υγείας της τελευταίας περιόδου, έπαιξε ρόλο στο να δείξει τη πλήρη κατανόηση του θέματος, που για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό.           

Επίσης, το δεύτερο θέμα, πλην του πρωτοκόλλου, ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην εκπόνηση του σχεδίου των 15 ημερών, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρχει κινητικότητα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εμείς ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε για αυτό.

 

 


 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά