Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Της Βάλιας Αμπατζή


Όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνατά. Όπως έχουμε ξαναπεί η διάλυση συνεχίζεται.
Ζητάνε να βοηθήσει η Ελλάδα στον πόλεμο με τη Συρία έστω και παραχώρηση της Σούδας. Κατά τα άλλα η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί πουθενά. Μόνο που τα όπλα των Συρίων απο κει θα ρίχνουν, στην Σούδα θα πέφτουν εφόσον οι Σύροι θα ξέρουν ότι η Αμερική έχει στρατοπεδεύσει εκεί.

Άλλες περικοπές δεν θα γίνουν, ναι, τουλάχιστον πριν τσεκάρει η τρόικα ώστε να στείλει το επόμενο πακέτο. Αν δει ομως ότι βρισκόμαστε πίσω και περικοπές θα γίνουν και σε μισθούς και σε στρατιωτικό προσωπικό αν το ζητήσει.

Ήδη έχουν ζητήσει "το κεφάλι" των μη μονιμοποιηθέντων ΕΠΟΠ. Βέβαια αντι να διώξεις με τη μια και να υπάρξουν αντιδράσεις , τους βάζεις εμπόδια να περάσουν και αν δεν μπορέσουν φεύγουν απο μόνοι τους.

Η νέα πληροφορία είναι η δερματοστιξία - tattoo.  Υπάρχει κίνδυνος απόλυσης? Κάποιοι ίσως το βρουν σαν κίνητρο. Και εδώ την πατάνε πολλοί γιατι ξέρουν ότι δεν υπάρχει εγγράφως κάτι που να λέει ότι επιτρέπεται.

Στρατόπεδα κλείνουν. Το θέμα δεν είναι αν είσαι κέντρο ή παραμεθόριο. Το θέμα είναι ότι τα στρατόπεδα τόσα χρόνια είναι εκεί. Και αφού θα κλείσουν τι θα γίνουν μετά?
Γιατί, δεν θα ακολουθήσουν άλλα?

Οχηματα χωρίς καύσιμα και ανταλλακτικά. Και δεν μιλάμε για αυτά που είναι στο "κέντρο" αλλά στην πρώτη γραμμή.

Χωρίς στρατιωτικό προσωπικό μένει πλέον η Ελλάδα. Σύμφωνα με όσους έφυγαν, απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν ή βγήκαν σε σύνταξη πρέπει ο αριθμός να είναι μεγάλος και εννοείται ότι δεν θα πάρουν άλλο προσωπικό, ούτε καν από σχολές.

Εχουν βάλει το προσωπικό να αλληλότρωγεται , Αξιωματικούς - ΕΜΘ - ΕΠΟΠ.

Οι μισθοί των αξιωματικών δεν είναι πια "βγαλμένοι" από σχολή εφόσον έχουν εξισωθεί με τους άλλους.... 100 ευρω διαφορά κλπ.... 

Οι μσθοί ΕΜΘ και ΕΠΟΠ τραγικά χαμηλοί, το κόστος ζωής στα ύψη. Κάθε μήνα ο μισθος ψαλιδίζεται με δικαιολογίες.

Μεταθέσεις?  Τέλος πια. Λίγες, ελάχιστες και οι υποχρεωτικές.


Αυτή είναι η Άμυνα και αναπτυξη δεν υπάρχει...
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά