Ολοκλήρωση επίσκεψης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ‏


 

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στις Η.Π.Α., που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

 

Μετά τη συνάντησή τους στο Πεντάγωνο, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Μνημείο του Πενταγώνου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ υπέγραψε και το βιβλίο στο παρεκκλήσι του Μνημείου.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, σε τελετή που διοργανώθηκε στο Κοιμητήριο του Άρλιγκτον στην Ουάσιγκτον.

 

Εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Χέιγκελ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επαφές στην αμερικανική πρωτεύουσα με μέλη του Κογκρέσου. Σε αυτές είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα σταθερά βήματα προόδου της χώρας μας, καθώς και να τονίσει τον σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης ανοιχτή συζήτηση στο Brookings Institute, με τα μέλη του Συμβουλίου του Ινστιτούτου και εκπροσώπους think tanks και συζήτησε μαζί τους για την ελληνική οικονομία, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ έγινε και ειδική αναφορά στους στόχους και τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. το 2014.

 

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στις Η.Π.Α., ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Αμερικανικό Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, όπου και υπεγράφη παρουσία του Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Μουσείου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με σκοπό την έναρξη συνεργασίας για την έρευνα ιστορικών αρχείων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά