Καρφιά στρατιωτικών …για το Δήμαρχο Αμυνταίου και τις απειλές του περί παραίτησης

Γελάει όλο το υπουργείο Εθνικής Αμύνης με τα συμβαίνοντα από το πρωί στο ακριτικό Αμύνταιο, όπου συγκέντρωση κόσμου έξω από την πύλη του στρατοπέδου απότρεψε – προς το παρόν – την μεταστάθμευση της Α’ Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως (Α’ΕΑΝ), που έδρευε στην πόλη τους, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της Νέας Δομής Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, που οδήγησε αργότερα τον Δήμαρχο της πόλεως να απειλήσει με…παραίτηση αν απομακρυνθεί η μονάδα αυτή από την πόλη του.
«Η προγραμματισμένη μετακίνηση των αρματοφορέων δεν έγινε σήμερα για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και του κόσμου. Για να μην γίνει κανένα ατύχημα με τα βαρέα αυτά οχήματα. Δεν ακυρώθηκε. Θα γίνει σε συνεργασίας με την Τροχαία εντός των προσεχών ημερών», μας είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ ερωτηθείς σχετικώς από την ιστοσελίδα μας.
«Να παρακαλέσουμε τον κ. Δήμαρχο να κάνει εκείνος ως ειδικός την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού» σχολίασε με εμφανώς ειρωνική διάθεση, ανώτατος στρατιωτικός με τον οποίο επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας ζητώντας του ένα σχόλιο για το περιστατικό.
«Υπάρχει απόφαση ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό για τη Νέα Δομή Δυνάμεων. Στρατόπεδα άχρηστα πρέπει να κλείσουν, μονάδες να διαλυθούν ή να συνενωθούν με άλλες. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν διατηρώντας τις μονάδες των 150 ατόμων εκεί που είναι τώρα, όσο και αν αυτό δεν αρέσει για ευνόητους λόγους στους τοπικούς παράγοντες δημάρχους, βουλευτές κ.λπ.» πρόσθεσε ο ίδιος ανώτατος αξιωματικός.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ΝΔΔ περίπου 45-50 στρατόπεδα κυρίως στην Ήπειρο, Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο θα κλείσουν και με το προσωπικό που θα εξοικονομηθεί από εκεί θα ενισχυθούν οι μονάδες της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, μαζί με όσες μονάδες δεν διαλυθούν, αλλά απλά μετασταθμεύσουν, σύμφωνα πάντα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, που έχει αρχίσει να υλοποιείται.
Η απαραίτητη αυτή αναδιοργάνωση των ΕΔ έχει ξεκινήσει από το 2001 αλλά ουδέποτε ως σήμερα έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, αφού κάθε κυβέρνηση που, ερχόταν ακριβώς για μικροπολιτικούς λόγους, επέβαλε στην εκάστοτε στρατιωτική ηγεσία «τροποποιήσεις» που αλλοίωναν το νόημα και την πράξη της αναδιοργανώσεως και τα πάντα παρέμεναν ουσιαστικά «ως έχουν» με αποτέλεσμα τη σημερινή τραγική και τραγελαφική κατάσταση.
Λ.Σ.Μ. parapolitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά